TÉMA

Vladimír Sitta mladší

Sitta mladší dostane od státu 697 tisíc za to, že nemohl dělat znalce

Vladimír Sitta mladší, který upozornil na podezření kolem papírny Neograph a výroby jízdenek pro pražský dopravní podnik, dostane od státu dalších 697 tisíc korun odškodného za své trestní stíhání – tentokrát jako náhradu ušlého zisku za zákaz znalecké činnosti. Pravomocně to v úterý potvrdil odvolací senát. Někdejší obchodní ředitel Neographu čelil obžalobě za tunelování firmy. Podle něj šlo o pomstu lobbisty Ivo Rittiga obviněného právě v souvislosti s takzvanou jízdenkovou kauzou.
4. 10. 2022|

Sitta vysoudil přes 600 tisíc za nezákonné stíhání v kauze papírny Neograph

Soud v úterý pravomocně přiznal Vladimíru Sittovi mladšímu dalších 609 tisíc korun za nemajetkovou újmu způsobenou stíháním v kauze údajného tunelování papírny Neograph. Muž, který upozornil na podezření kolem výroby jízdenek pro pražský dopravní podnik, žádal od státu celkem 1,8 milionu korun. Ministerstvo spravedlnosti mu z této částky už dříve dobrovolně vyplatilo sedmdesát tisíc korun. Své nezákonné stíhání Sitta označoval za mstu lidí kolem lobbisty Ivo Rittiga.
15. 2. 2022Aktualizováno15. 2. 2022, 12:08|

Sitta mladší je v kauze tunelování papírny Neograph nevinný, potvrdil Nejvyšší soud

Vladimír Sitta mladší, který byl obžalovaný z údajného tunelování papírny Neograph, je nevinný. Rozhodl o tom Nejvyšší soud, který zamítl dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Ten ho podal na podnět Vrchního státního zastupitelství v Praze. Informace ČT zjistila z justiční databáze. Sitta spolu se svým otcem v minulosti vypovídal také jako klíčový svědek v jiném soudním řízení vedeném proti lobbistovi Ivu Rittigovi.
24. 2. 2020|