TÉMA

Vinnycká oblast

Ruské rakety zabily v Oděse nejméně dvacet lidí a další desítky zranily. Po útoku okupantů jsou mrtví i ve Vinnycji

Nejméně dvacet lidí zahynulo při útoku Ruska na jihoukrajinskou Oděsu. Oznámil to předseda oblastní správy Oleh Kiper, podle kterého dalších 75 lidí utrpělo zranění. Mezi mrtvými i zraněnými jsou rovněž příslušníci záchranných složek, kteří se vydali na místo na pomoc po prvním ruském úderu, po kterém pak následoval další. Ve středoukrajinské Vinnycké oblasti zabil útok okupantů dva lidi.
15. 3. 2024Aktualizováno15. 3. 2024, 18:54|

Ukrajina hlásí další vlnu vzdušných útoků, Rusko zamířilo raketami a drony na Kyjev či Oděsu

Ukrajina v noci na pondělí a pak i dopoledne zažila další vlnu ruských vzdušných útoků, které směřovaly i proti Kyjevu a Oděse. Ve Chmelnycké oblasti Rusové zasáhli vojenský objekt, informovalo vedení tohoto regionu, který se nachází na středozápadě Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany ve svém pravidelném hlášení o vývoji bojů mimo jiné uvedlo, že při nočním vzdušném úderu zničilo „objekty na letištích ukrajinských ozbrojených sil“.
29. 5. 2023Aktualizováno29. 5. 2023, 15:15|

Hostomel a Borodjanka hlásí stovky mrtvých či ztracených lidí. Ostřelování pokračuje hlavně na východě

Za 35 dní okupace ukrajinské obce Hostomel ruskými invazními vojsky se ztratilo přes čtyři sta lidí, prohlásil šéf tamní vojenské správy. Očití svědci podle něj potvrdili smrt některých z nich, část lidí se pohřešuje. Stovky lidí zabili okupanti ve městě Borodjanka, uvedl šéf humanitárního štábu Kyjevské oblasti. V Dněpropetrovské oblasti hlásí úřady zásah ropného zásobníku, ostřelování pokračovalo v Charkově či na Donbasu. Z oblastí bojů se v úterý podle ukrajinské vlády podařilo evakuovat přes tři tisíce osm set lidí, na patnáct set z nich z Mariupolu.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 20:03|