TÉMA

Vánoční svátky

30 let zpět: Zahlcená pošta během vánočních svátků

Jak moc byly zatíženy pošty, třídírny a přepravny v Československu během Vánoc v době, kdy ještě nebylo samozřejmostí poslat přání pokojných svátků přes mobil nebo aplikaci? A jaký byl zájem o pracovní pozice v těchto službách při vysoké nezaměstnanosti?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
28. 12. 2021|

30 let zpět: Pražská záchranná služba během vánočních svátků

Přestože jsou Vánoce svátky klidu a pohody, záchranná služba jezdí naplno i v těchto dnech. Nejinak tomu bylo i před 30 lety v Praze. Hlavní město disponovalo pěti vozy s lékařem, jedním vrtulníkem a sedmi takzvaně zálohovými vozy. Během vánočních svátků pak byla posílena služba při převozu pacientů ze zdravotnických zařízení do domovů.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
25. 12. 2021|

30 let zpět: Perníkový betlém v pražském kostele svatého Matěje

Kam se Pražané během vánočních svátků před 30 lety vydávali na procházku za betlémy? Jedním z oblíbených míst byl kostel svatého Matěje v Dejvicích, který sice ani dnes nepatří mezi nejznámější kostely v Praze, ale díky unikátnímu perníkovému betlému nalákal každý rok o Vánocích mnoho návštěvníků.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
24. 12. 2021|

Jít na test na covid-19 před Vánoci může být problém. Někde už nejsou volné termíny

Termíny na testování na covid-19 jsou před Vánoci v některých částech republiky zaplněné nebo zbývá jen několik posledních míst. Lidé, kteří se rozhodnou před svátky otestovat na covid-19 například kvůli návštěvě blízkých, tak nemusí v najít termín. Je to patrné nejen z registračních systémů, ale i z vyjádření zástupců laboratoří a nemocnic, které Česká televize oslovila.
17. 12. 2021|