TÉMA

Václav Fischer

Česko uspělo v mezinárodní arbitráži, šlo o obchod s mákem za 2,4 miliardy korun

Česká republika uspěla v mezinárodní arbitráži s nizozemskou společností Fynerdale Holdings o zhruba 2,4 miliardy korun, informovalo ministerstvo financí. Spor se týkal údajného pochybení Česka vůči společnosti v souvislosti s obchodem s potravinářským mákem. Podle ministerestva jde již o patnácté vítězství v mezinárodní arbitráži v řadě.
30. 4. 2021|

Vítězství v prvním kole uteklo Němcové těsně, o místo v Senátu se utká s Hamplem

Do druhého kola senátních voleb na Praze 1 postupuje bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) a stávající senátor Václav Hampl (za KDU-ČSL). Němcové jen těsně uniklo zvolení hned v prvním kole. Získala 48,56 procenta hlasů, druhý Hampl obdržel 20,49 procenta. Ostatní kandidáti získali pod deset procent hlasů.
3. 10. 2020|

Česko uspělo ve dvou arbitrážích s podnikatelem Fischerem. Požadoval přes 10 miliard korun

Ministerstvo financí uspělo podle svého úterního vyjádření ve dvou arbitrážích za více než 10 miliard korun, které vedl proti České republice podnikatel a bývalý senátor Václav Fischer.
12. 5. 2020|

Bývalý senátor Fischer neuspěl se žalobou na stát. Požadoval 300 milionů

Podnikatel a bývalý senátor Václav Fischer nedostane od státu 300 milionů korun jako náhradu za údajně nesprávné konkurzní řízení. Se žalobou na ministerstvo spravedlnosti neuspěl ani u Nejvyššího soudu, který jeho dovolání zamítl. České televizi informaci potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.
20. 4. 2018|

Václav Fischer narazil s žalobou vůči státu. Chtěl 300 milionů kvůli blokovaným letadlům

Firma spoluvlastněná bývalým senátorem a podnikatelem Václavem Fischerem nemá nárok na 330 milionů korun jako odškodné od státu. Rozhodl o tom Ústavní soud. Ten podle zjištění České televize odmítl stížnost firmy Aircraftleasing Meier und Fischer (AMF) na předchozí rozhodnutí soudů, u kterých neuspěla s žalobou na Českou republiku.
14. 12. 2017|