TÉMA

Útvar pro ochranu prezidenta ČR

Pražský soud bude znovu řešit případ zpronevěry nábojů na Hradě

Obvodní soud pro Prahu 1 bude znovu řešit případ zpronevěry 20 tisíc nábojů členy Útvaru pro ochranu prezidenta ČR z doby Miloše Zemana, zjistila ČT. Pražský městský soud totiž zrušil rozsudek na základě odvolání obžalovaných i státního zástupce. Podle něj dostali Martin Tiefenbach a Patrik Přibyl příliš mírný trest za údajné převzetí nábojů z policejních skladů pro vlastní potřebu.
1. 7. 2024|

Dva členové prezidentské ochranky čelí obžalobě kvůli zpronevěře střeliva

Státní zástupce podal obžalobu na dva členy prezidentské ochranky, kteří čelí stíhání kvůli zpronevěře střeliva. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala s tím, že tito policisté podle žalobce způsobili škodu přes 140 tisíc korun. Jeden z nich pak čelí obžalobě i kvůli tomu, že si měl bez povolení opatřit zakázané střelivo. Podle Cimbaly už soud vydal v případu trestní příkaz.
5. 10. 2022|

Inspekce zadržela dva členy prezidentské ochranky. Jsou podezřelí z krádeže nábojů

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zadržela na začátku týdne dva členy policejního Útvaru pro ochranu prezidenta ČR. Jsou podezřelí z majetkové trestné činnosti. O případu ve středu informoval web Lidovky.cz. Podle něj inspektoři sledovali členy prezidentské ochrannné služby delší dobu. Server Deník N uvedl, že muži jsou podezřelí z krádeže služebních nábojů a jejich prodeje.
17. 2. 2021|