TÉMA

Urovnání

Google zaplatí téměř 400 milionů dolarů za neoprávněné sledování polohy uživatelů

Americká internetová společnost Google se dohodla, že zaplatí 391,5 milionu dolarů (přes devět miliard korun), aby urovnala obvinění ze strany 40 členských států USA, že používala nezákonné praktiky při sledování polohy uživatelů. Informoval o tom v pondělí úřad generálního prokurátora státu Michigan.
14. 11. 2022|

Soud zamítl dohodu chránící firmu Purdue Pharma před žalobami

Americký federální soud zrušil urovnání ve výši zhruba 4,5 miliardy dolarů (asi 100 miliard korun), které mělo právně chránit majitele firmy Purdue Pharma. Společnost vlastněná rodinou Sacklerových je předmětem tisíců žalob kvůli svému léku OxyContin, jenž byl podle nich v USA jedním ze spouštěčů takzvané opiátové krize, která stála od roku 1999 životy až půl milionu lidí.
17. 12. 2021|

Kaczyński odsoudil Izrael za kritiku zákona, který může omezit navracení majetku

Předseda polské vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) Jaroslaw Kaczyński odsoudil Izrael za kritiku chystaného polského zákona, který by podle některých hodnocení mohl zmařit snahy Židů o navrácení majetku zabaveného v době holocaustu a komunismu. Polsko nikomu nic nedluží, řekl bývalý polský premiér v rozhovoru s listem Gazeta Polska.
6. 7. 2021|

Deutsche Bank zaplatí za urovnání obvinění z korupce a podvodu v USA 125 milionů dolarů

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank se dohodla, že zaplatí americkým úřadům téměř 125 milionů dolarů, tedy asi 2,7 miliardy korun, aby urovnala obvinění z korupce a podvodu. Informoval o tom list Financial Times.
8. 1. 2021|