TÉMA

UNAS

Slovenští dopravci přerušili blokádu hraničního přechodu s Ukrajinou

Unie autodopravců Slovenska (UNAS) oznámila, že po čtyřech dnech přerušila částečnou blokádu hraničního přechodu s Ukrajinou ve Vyšném Nemeckém, kde od pátku protestovala proti levné ukrajinské konkurenci. UNAS nyní zůstává ve stávkové pohotovosti. Velké hraniční přechody s Ukrajinou už téměř měsíc blokují také polští autodopravci. Komplikuje to mimo jiné dodávky pomoci.
5. 12. 2023Aktualizováno5. 12. 2023, 10:04|

Posílení hraničních kontrol uklidnilo slovenské dopravce, blokádu D2 ráno odvolali

Hraniční přechod Lanžhot–Brodské na dálnici D2 je průjezdný bez omezení. Slovenští autodopravci, kteří ho chtěli na celý den zablokovat kvůli hraničním kontrolám, svůj protest nakonec ukončili již ráno, protože česká strana kontroly posílila a zrychlila. Pohrozili však, že by mohli D2 zablokovat v pátek, kdyby se situace zase zhoršila. Kontroly na hranicích jsou zatím schváleny do 12. prosince a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) odmítl, že by bylo možné je zrušit. Zadržených migrantů v posledním týdnu poněkud ubylo, zároveň více lidem policie zakázala vstoupit do republiky, případně je vrátila na Slovensko.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 13:43|

Slovenští autodopravci hodlají zablokovat dálnici D2

Slovenští autodopravci v noci z neděle na pondělí kvůli stávce zablokují dálnici D2 z Česka na Slovensko. S odkazem na Unii autodopravců Slovenska (UNAS) o tom informují slovenská média. Na české straně hraničního přechodu Lanžhot-Kúty chce policie ve stejnou dobu zdvojnásobit kapacitu odbavování nákladních vozidel.
6. 11. 2022Aktualizováno6. 11. 2022, 21:20|