TÉMA

Tomáš Černý

Některé stanice bylo složité namluvit, vzpomínaly „hlasy“ z pražského metra

Tři hlasy oznamující stanice mohou lidé aktuálně slyšet v pražském metru. Jde o novináře a rozhlasového moderátora Tomáše Černého, někdejší moderátorku Evu Jurinovou a novinářku Světlanu Lavičkovou, která je zároveň jediným a původním hlasem zelené linky. Lavičková i Černý byli hosty 90' ČT24, kde vzpomínali na některé i zábavné momenty s tím spojené. „Pro mě byla nejtěžší Nemocnice Motol, aby to nevyznělo pohřebně. Nemocnice Motol – konečná stanice. To když vezmete doslova, tak je to hrozné,“ uvedla Lavičková. Černý zmínil, že čas od času je někdo po hlase pozná. „Byl jsem zvyklý na rozhlasové mluvení, to je komorní. A najednou hlášení v metru. To mi vždycky Světlana říkala: ‚Musíš ty lidi vyhnat z toho vlaku‘.“
7. 1. 2025|

Názvy zastávek v pražských tramvajích a autobusech bude hlásit Jan Vondráček

Názvy zastávek a další informace pro cestující v autobusech a tramvajích pražské integrované dopravy (PID) bude na městských a příměstských linkách nově hlásit herec a dabér Jan Vondráček. Nahradí dosavadní hlas MHD Dagmar Hazdrovou. V anketě dopravního podniku (DPP) Vondráčka vybrali cestující.
28. 7. 2022|

Kriminalisté odložili údajné vytunelování OKD. Podezření z trestného činu se nepotvrdilo

Vyšetřovatelé po téměř pěti letech ukončili prověřování trestního oznámení týkajícího se možného vytunelování někdejších státních dolů OKD poté, co společnost v roce 2004 převzal miliardář Zdeněk Bakala. Kriminalisté rozsáhlý případ odložili, protože se nepotvrdilo podezření z trestného činu, uvedl na dotaz ČT dozorující státní zástupce Alexandr Dadam z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Kriminalisté prověřovali, zda nové vedení OKD po roce 2004 společnost záměrně netunelovalo pomocí údajně nevýhodných půjček, čímž by mohlo způsobit její úpadek v roce 2016.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021|
Načítání...