TÉMA

Terorismu

Šest evropských zemí odsoudilo palestinské útoky a vyzvalo Izrael, aby nerozšiřoval osady

Šest evropských zemí ve společném prohlášení odsoudilo nedávné útoky Palestinců, při kterých zahynuli izraelští občané na Západním břehu Jordánu. Německo, Francie, Velká Británie, Itálie, Polsko a Španělsko ale zároveň vyzvaly Izrael, aby zastavil rozšiřování židovských osad na palestinských územích, která okupuje.
4. 3. 2023|

Za velebení teroristů či podněcování ke svržení demokracie dostal Slovák šest let vězení

Soud na Slovensku poslal na šest let do vězení dvaadvacetiletého muže, který na sociálních sítích mimo jiné velebil teroristy, zveřejnil návody na výrobu zbraní a podněcoval ke svržení demokratického politického systému. Informovala o tom slovenská média. Soudkyně schválila dohodu o vině a trestu, kterou obžalovaný uzavřel s prokurátorem a která výměnou za doznání umožňuje stíhanému uložit nižší trest než v obvyklém soudním líčení.
10. 11. 2022|

Rakušan chce revizi bezpečnostních opatření na Hradě. Patří nám všem, vzkázal

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) požádal příslušné instituce o revizi všech bezpečnostních opatření, která v současné době platí na Pražském hradě. Kolem památky podle něj vytvořila válečné opevnění. Uvedl to na Twitteru. Za kontroly na vstupu do nejnavštěvovanější české památky a zároveň sídla prezidenta čelí Hrad dlouhodobé kritice. Jeho zástupci se brání, že opatření odpovídají požadavkům policie. Ke zrušení kontrol na konci roku vyzvali senátor Jiří Růžička a poslanec Jan Lacina (oba za STAN).
11. 1. 2022|