TÉMA

Tereza Svěráková

Od pondělí bude pokračovat soud v kauze Čapí hnízdo. Vyslechne znalce i obžalované

Pražský městský soud se v pondělí vrátí k projednávání kauzy Čapí hnízdo. Obžalobě čelí bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová. Soudce má v plánu výslechy znalců a doplňující výslechy obžalovaných. Na program se v týdnu mohou dostat i závěrečné řeči.
18. 12. 2022|

Babiš měl k Čapímu hnízdu vztah, nemohlo se rozhodovat bez něj, uvedla svědkyně

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš měl k Čapímu hnízdu vztah, žádné zásadní rozhodnutí se nesmělo učinit bez něj, řekla v pondělí u pražského městského soudu reklamní a marketingová specialistka Tereza Svěráková. Finanční ředitelka Agrofertu Petra Procházková vypověděla, že projekt nevnímala jako Babišův soukromý plán, nemělo podle ní jít ani o jeho soukromé sídlo. Babiš podle ní vůči Farmě Čapí hnízdo žádnou řídicí funkci nevykonával. Znalec bude v kauze zkoumat, zda podpisy na listinách k převodu akcií firmy patří Andreji Babišovi staršímu. V úterý bude jednání pokračovat čtením listinných důkazů.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 14:41|

Babiš i Nagyová podle svědka věděli, že na státní dotaci na Čapí hnízdo nemají nárok

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) i jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová podle čtvrteční svědecké výpovědi podnikatele Jana Bareše věděli, že nemají nárok na dotaci od státu na stavbu areálu Čapí hnízdo. Někdejší předseda vlády mu podle jeho slov prý řekl, že to Nagyová „zařídí“. Muž, který na projektu působil jako technický zástupce investora, to ve čtvrtek uvedl u hlavního líčení v případu, ve kterém Babiš s Nagyovou čelí obžalobě z dotačního podvodu.
29. 9. 2022|