TÉMA

Sušická veřejnost

Zastupitelé Plzeňského kraje schválili smlouvu o převzetí Sušické nemocnice. Rozhodne město

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo návrh smlouvy na provozování Sušické nemocnice, jediné nemocnice v kraji, která patří městu. Smlouva předpokládá bezúplatné převedení nemocnice kraji a její začlenění do systému krajských nemocnic. Kraj ve smlouvě městu Sušici garantuje pouze zachování ambulantního provozu, laboratoří, pohotovosti a lůžek následné péče, nikoliv akutní lůžkovou péči. Rozhodnutí je nyní na městě, Sušice ale dlouhodobě bezúplatný převod odmítá.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 14:04|

Sušickou nemocnici by mohl provozovat Plzeňský kraj, záměr podpořili radní

Radní Plzeňského kraje v pondělí schválili záměr, podle kterého by hejtmanství provozovalo městskou nemocnici v Sušici. Podmínkou je, aby Sušice bezúplatně převedla nebo darovala kraji movitý i nemovitý majetek nutný k provozování nemocnice. Pokud by tam skončily zdravotní služby, byl by majetek bezúplatně převeden zpět městu. Provozování nemocnice krajem by začalo nejdříve v lednu 2024 a musí ho ještě projednat zastupitelstva kraje i města Sušice, řekl náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti). Zařízení se dlouhodobě potýká s finančními a personálními problémy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 13:32|

Budoucnost nemocnice v Sušici je stále nejistá. Město jedná s krajem o podmínkách převzetí

Nemocnice v Sušici, kterou zřizuje město, se dlouhodobě potýká s problémy, především s nedostatkem lékařů. Kvůli tomu už před dvěma roky uzavřelo chirurgické oddělení a letos v lednu také internu. Novým jednatelem je od března místostarosta Karel Požárek (Sušická veřejnost). Nikdo jiný o funkci neměl zájem. Vedení Sušice teď jedná s krajem o tom, jestli by nemocnici nepřevzal.
12. 3. 2023|