TÉMA

Street art

Festival Wallz proměňuje v Plzni velkoplošným street artem dva tisíce metrů čtverečních

Už potřetí se v Plzni koná festival streetartového umění Wallz. Fasády na exponovaných místech přeměňují domácí i zahraniční umělci takzvanými mural arty. Pro svou tvorbu mají k dispozici nejméně dva tisíce metrů čtverečních plochy. Veřejnost může umělcům koukat pod ruku.
17. 6. 2022|

Praha má svou Wall Street, zabydleli ji umělci „z ulice“

Pražská galerie Villa Pellé na výstavě Wall Street shromáždila tvorbu devíti zástupců domácí street art a graffiti komunity. Vystavující umělci mají společnou historii „z ulice“, většina z nich se ale už delší dobu věnuje volné tvorbě a vystavuje v galeriích. Do projektu se zapojily i další galerie.
7. 6. 2022|

Starý strahovský kiosek i malby. Dřív dělali graffiti na ulicích, dnes vystavují v galeriích

Mají sice společnou historii v graffiti a streetartu, většina z nich se ale už delší dobu věnuje volné tvorbě a z ulic se přesunuli do galerií. Výrazní umělci teď vystavují dokonce společně, a to na výstavě Wall Street v pražské vile Pellé.
3. 6. 2022|

Mural art nemluví jen tak do zdi. Venkovní obrazy oslovují kolemjdoucí i zvedají hodnotu nemovitostí

V českých městech přibývá stížností na vizuální smog, tedy nadměrné množství reklam ve veřejném prostoru. Nechat je odstranit je pro radnice často velmi složité, a to nejen v případě nelegálních billboardů. Čím dál více ale jak obce, tak soukromí majitelé propůjčují plochy pro takzvaný mural art.
10. 8. 2021|