TÉMA

Stráž pod Ralskem

Diamo propustí stovky zaměstnanců a sloučí závody

Státní podnik Diamo chystá velké propouštění. Ze závodů napříč celou republikou odejdou stovky lidí. Firma chce ušetřit peníze, které potřebuje pro sanaci následků těžby uranu. Kdo konkrétně výpověď dostane, se zaměstnanci dozvědí příští týden.
27. 3. 2024Aktualizováno27. 3. 2024, 15:30|

30 let zpět: Volyňští Češi se začínají vracet do vlasti

Českou krajanskou komunitu usazenou na Ukrajině těžce zasáhla už havárie jaderné elektrárny v Černobylu roku 1986, a když československá polistopadová vláda přišla s nabídkou na přesídlení zpět do vlasti, mnozí krajané tuto příležitost vítali. První fází návratu byly takzvané ozdravné pobyty pro děti a mladistvé, jejichž nedílnou součástí byla také intenzivní výuka češtiny.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
3. 4. 2021|

Šéf státního podniku Diamo Jež končí, píše Ekonomický deník. Nahradí ho Kašpar

Na pozici ředitele státního podniku Diamo skončí po půl roce vedení Jiří Jež. Od začátku příštího roku nastoupí do funkce současný ředitel odštěpného závodu Diamo – Těžba a úprava uranu Ludvík Kašpar, který zvítězil ve výběrovém řízení. Informuje o tom web Ekonomického deníku. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) ČTK řekl,že jde o plánovaný krok. Státní podnik Diamo se zaměřuje na řešení následků hornické činnosti po těžbě uranu, rud a části uhelného hornictví.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 15:28|