TÉMA

Steven McCraw

Důkazy svědčí o naprostém selhání policie při zásahu u střelby na škole v Uvalde, řekl texaský činitel

Existují přesvědčivé důkazy, že policejní zásah při květnové střelbě na základní škole v texaském Uvalde byl naprostým selháním, sdělil při slyšení ve státním senátu šéf texaského ministerstva veřejné bezpečnosti Steven McCraw. Vyjádření přišlo poté, co několik médií přineslo nové podrobnosti o zdlouhavém zásahu, při němž více než desítka policistů zřejmě asi hodinu čekala na pokyn vniknout do místnosti, kde se nacházel útočník. Starosta města oznámil, že budova školy bude zbrourána.
21. 6. 2022Aktualizováno22. 6. 2022, 11:44|

Zastánci zbraní se v Texasu sešli nedlouho po tragické střelbě, odpůrci protestují. Do Uvalde míří Joe Biden

Protestující se shromáždili před budovou, v níž se v texaském Houstonu koná sjezd Národní střelecké asociace (NRA). Členové organizace, která v USA hájí právo nosit zbraň, se sešli jen tři dny poté, co osmnáctiletý mladík ve stejném státě zavraždil ve škole devatenáct dětí a dva učitele. Úřady přiznaly fatální pochybení policie při zásahu. V neděli navštíví město Uvalde, kde k tragédii došlo, prezident Joe Biden.
28. 5. 2022Aktualizováno28. 5. 2022, 20:52|

Policie se při zásahu proti střelci v Uvalde špatně rozhodla, řekl činitel texaské vlády

Vedení texaské policie po třech dnech sílící kritiky připustilo, že policisté udělali špatné rozhodnutí a příliš dlouho otáleli se zásahem proti střelci na základní škole ve městě Uvalde, který v jedné z učeben zastřelil devatenáct dětí a dvě učitelky. Téměř dvacet policistů stálo více než tři čtvrtě hodiny před dveřmi učebny, v níž se střelec zamknul, a čekali na příchod zásahové jednotky pohraniční stráže. Až poté policisté vnikli dovnitř a pachatele zastřelili. Velitel zásahu se podle šéfa texaského ministerstva pro veřejnou bezpečnost Stevena McCrawa domníval, že děti v učebně nejsou v ohrožení.
27. 5. 2022Aktualizováno27. 5. 2022, 19:45|