TÉMA

Stanovice

Obce v okolí Stříbra protestují proti plánované těžbě živce. Chceme najít přijatelnou variantu, tvrdí firma

Obce na Tachovsku se postavily proti kamenolomu v jejich blízkosti. Lom na těžbu živce tam chce otevřít firma, která je jednou ze společností jediného výrobce keramických obkladů a dlažeb v Česku. Kamenolom by měl být v provozu devatenáct let. O plánované těžbě se místní dozvěděli zhruba před měsícem. Například obyvatelé Benešovic tak začali okamžitě sepisovat petici. Společnost LB Minerals tvrdí, že chce najít variantu, která bude přijatelná pro všechny.
3. 4. 2023|

Obec na Karlovarsku odmítá těžbu čediče, firma se snaží místní uklidňovat

Obyvatelé Hlinek u Stanovic na Karlovarsku se bojí, že se za vesnicí v blízkosti jejich domů, navíc v přírodě tamního chráněného krajinného území (CHKO) Slavkovský les, začne těžit čedič. Ministerstvo životního prostředí k rozšíření ložisek stavebního kamene už vydalo souhlas. Těžební firma KMK Granit se místní snaží uklidňovat, že obavy jsou zatím předčasné a že v nejbližší době tam kámen těžit nezačne.
29. 3. 2023|

Déšť a tání sněhu zvedly hladiny toků na desítce míst na první povodňový stupeň

Kvůli dešti a tání sněhu vystoupaly toky v podhorských oblastech na desítce míst na první povodňový stupeň bdělosti, na Labi ve Vestřevi poblíž Hostinného přechodně i na druhý stupeň pohotovosti. Hladiny už kulminovaly, mírně klesají, nebo mají setrvalý stav, oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
19. 2. 2023|

Část silnice mezi Karlovými Vary a Plzní se zhruba na týden uzavřela

U Kfel začala v pondělí platit uzavírka silnice I/20 mezi Karlovými Vary a Plzní. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí dočasnou vozovku, která slouží jako objízdná trasa, upravit tak, aby na ní bylo možné dělat zimní údržbu. Řidiči mají k cestě mezi dvěma krajskými městy využít náhradní trasu přes Stanovice či Bochov. Uzavírka potrvá nejdéle do 21. listopadu, řekl vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun. Objížďku u Kfel zavedlo ŘSD kvůli rekonstrukci dvou mostů.
14. 11. 2022|

Druhý stupeň ráno hlásilo Labe a Ohře, velká voda už ale opadá

Povodňová situace na tuzemských tocích se ve středu ráno oproti úterý zklidnila. Několik prvních stupňů přetrvávalo zejména v podhůří Krkonoš a Orlických hor, těsně pod hranicí třetího stupně se pohybovala hladina Labe ve Stanovicích a Ohře u Chebu. Meteorologická výstraha před povodněmi v Česku lokálně platí do středečního podvečera.
5. 1. 2022Aktualizováno5. 1. 2022, 12:02|