TÉMA

Sociální politika a zaměstnanost

Na zvyšování důchodů má každá strana jiný recept. Politici se shodnou hlavně na stropu pro odchod do penze

O tom, že by měly důchody růst, není sice mezi politiky sporu, ale to je ve věci penzí takřka to jediné, na čem se shodnou. V předvolební debatě sedmi lídrů kandidátek v Jihočeském kraji zaznělo sedm různých představ, jak získat na důchody peníze. Převážně se shodli pouze na tom, že by se neměl věk odchodu do penze zvyšovat nad 65 let. Hosty debaty byli Jan Bauer (SPOLU), Richard Brabec (ANO), Ivana Kerlesová (PŘÍSAHA), Lukáš Kolářík (PirátiSTAN), Alena Nohavová (KSČM), Iveta Štefanová (SPD) a Ondřej Veselý (ČSSD).
24. 9. 2021|

Lídři z Jihočeského kraje hovořili o hospodaření státu. Na případném zvyšování daní se neshodli

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Jihočeském kraji diskutovali v předvolební debatě České televize o hospodaření státu a deficitu státního rozpočtu. Hovořili také o případných změnách v daních, kdyby se po volbách dostali do vlády. Shodu na tom nenašli. Hosty debaty byli Jan Bauer (SPOLU), Richard Brabec (ANO), Ivana Kerlesová (PŘÍSAHA), Lukáš Kolářík (PirátiSTAN), Alena Nohavová (KSČM), Iveta Štefanová (SPD) a Ondřej Veselý (ČSSD).
24. 9. 2021|

Nechceme, aby zahraniční firmy vyváděly zisky, ale investovaly v Česku, shodují se volební lídři

Dalšími tématy úterní předvolební debaty s lídry za Liberecký kraj byly sociální dávky, dostupnost bydlení nebo udržitelnost veřejných financí. Debaty se zúčastnili Petr Beitl (SPOLU), Jan Farský (PirátiSTAN), Josef Jadrný (ČSSD), Jan Koros (KSČM), Jana Pastuchová (ANO), Jaroslava Pauchová (PŘÍSAHA) a Radovan Vích (SPD).
15. 9. 2021|

Maláčová chce pro státní zaměstnance tři tisíce navíc, Richterová je proti plošnému zvyšování platů

Až tři tisíce korun navíc pro státní zaměstnance plánuje vyjednat ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) na vládě. Plošné navýšení platů ale opozice odmítá. Podle místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové je běžný provoz států čím dál dražší a je potřeba se zaměřit na konrétní povolání. Navýšení platů by totiž rozpočet vyšlo na 20 miliard korun. Platy státních zaměstnanců byly jedním z témat Otázek Václava Moravce.
12. 9. 2021Aktualizováno12. 9. 2021, 14:40|

Inspekce podle Maláčové odhalila chyby u tří čtvrtin firem. Hospodářská komora akci označila za předvolební kampaň

Zhruba ve třech čtvrtinách ze 123 kontrolovaných firem, na které se zaměřila inspekce práce při dvouměsíční akci Férová práce, došlo k porušení pravidel a zákoníku práce. Týkalo se odměňování, pracovní doby či pracovních smluv. Předběžné výsledky šetření zveřejnila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) a její poradce Matěj Stropnický. Oba jsou v čele pražské kandidátky sociálních demokratů do sněmovních voleb. Podle Hospodářské komory tím zavlekli státní inspekci práce do předvolební kampaně a poškodili její věrohodnost. Závěry kontroly komora považuje za nedůvěryhodné.
8. 9. 2021|

ANS k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Solidarita napříč generacemi je nezbytným předpokladem existence společnosti. Sociální spravedlnost je základem pro důstojný život.
6. 9. 2021|

PirátiSTAN k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Pomáhejme účinně těm, kteří to skutečně potřebují. Zjednodušme systém sociální podpory a péče a vraťme lidem šanci na pracovní zapojení i důstojné bydlení.
6. 9. 2021|

PB k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Politická strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net tvrdí, že 3. světová anti-křesťanská válka 2011-38 proti zrazenému a nebráněnému Západu už dávno začala!!!
6. 9. 2021|

Volný blok k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Vytvoříme jediné ministerstvo zdravotnictví a sociálních věcí. Důchodová reforma bude přijata ústavním zákonem. Chceme subsidiaritu v sociální oblasti.
6. 9. 2021|

OtČe k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Kompletní analýzu systému dávek vyplácených státem vč. jejich oprávněnosti a vyplácení. Stavby dalších zahraničních montoven a skladů nejsou přínosem.
6. 9. 2021|

PRAMENY k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Nedostatek kvalitních pracovních příležitostí a adekvátního ohodnocení, daňová zátěž, zneužitelný systém dávek, nesnadné podmínky pro malé a střední podnikání.
6. 9. 2021|

Moravané k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Současný stát podporuje rozpad rodin a trestá úplné rodiny. Chybí lidé v mnoha profesích a přibývá chronicky nezaměstnaných.
6. 9. 2021|

Levice k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Ne prekérní práci a švarcsystému. Kratší pracovní doba. Zaměstnanecké spoluvlastnictví a spoluúčast. ÚP a dávky bez šikany. Zkrácení doby důchodového pojištění.
6. 9. 2021|

KČ k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Hlavní podporu si zaslouží rodina a péče o blízké, úlevy náleží i sociálnímu podnikání. Systém dávek chceme transformovat, aby mohl pracovat každý, kdo chce.
6. 9. 2021|

APB k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Zajistíme stabilitu na trhu práce a dostatek pracovních příležitostí i v regionech.
6. 9. 2021|

SENIOŘI k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Pracovat musí být smysluplné. Tak lze zajistit kvalitní život, dostatek volného času na péči o děti a rodinu a později i důstojné stáří.
6. 9. 2021|

MZH k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Cestou z krize jsou účelné investice, zejména do vzdělávání. ČR se musí připravit na přechod do průmyslu 4.0. Buďme středoevropskou mozkovnou, ne montovnou.
6. 9. 2021|

NE Urza k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Stát by měl každému umožnit opt-out ze sociálního systému i ze zákoníku práce; neměl by svá řešení nutit lidem, kteří si chtějí své záležitosti zařídit po svém.
6. 9. 2021|

PŘÍSAHA k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Revize a zpřehlednění sociálních dávek. Spravedlivý systém příspěvků na péči. Spravedlivé uznávání invalidních důchodů. Zaměstnávání zdravotně postižených osob.
6. 9. 2021|

KSČM k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Chceme zvýšit mzdy a prodloužit dovolenou, podporu pracovních míst pro hendikepované, absolventy škol i lidi před důchodem, pravidelnou valorizaci důchodů.
6. 9. 2021|

Zelení k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Reforma sociálních dávek, potírání chudoby i snazší skloubení rodinného života a práce – to jsou zelené priority pro prosperující a soudržnou společnost.
6. 9. 2021|

Trikolora k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Zeštíhlíme a zjednodušíme sociální systém, který vždy musí motivovat k práci. Podmíníme vyplácení dávek školní docházkou dětí. Postaráme se o skutečně potřebné.
6. 9. 2021|

SPOLU k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Jednoduchý a digitální systém dávek, víceleté financování sociálních služeb, flexibilní trh práce.
6. 9. 2021|

Švýc. dem. k tématu Sociální politika a zaměstnanost

Smyslem pospolitosti občanů ČR a jejich státu je zaměstnanost, vzájemná spolupráce a pomoc těm, kteří to skutečně potřebují a jsou ne vlastní vinou v nesnázích.
6. 9. 2021|