TÉMA

Smržovka

Svoboda nikdy není zadarmo, obrana země je věcí celé společnosti, řekl Pavel na Vítkově

Na mnoha místech Česka si ve středu lidé připomínají 79. výročí konce druhé světové války. Prezident Petr Pavel během dopoledního pietního aktu na pražském Vítkově zdůraznil, že bezpečí a svoboda nikdy nejsou zadarmo a někdy si vyžádají i tu nejvyšší oběť. Miliony vojáků padly, aby další generace mohly prožít život v míru, prohlásila hlava státu. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že všichni, kdo zlehčují hrozbu ze strany Ruska, dělají špatnou službu Česku. V poledne na Pražském hradě prezident jmenoval generály.
8. 5. 2024Aktualizováno8. 5. 2024, 17:57|

Za tragickou nehodu s vězeňským autobusem potvrdil soud řidiči podmíněný trest

Odvolací pražský městský soud ve čtvrtek potvrdil řidiči Miroslavu Kolocovi, jehož tahač se v květnu 2019 srazil s vězeňským autobusem, tříletý podmíněný trest s pětiletým odkladem. Ponechal mu i sedmiletý zákaz řízení, ale zrušil peněžitý trest 84 600 korun. Muže uznal vinným z obecného ohrožení z nedbalosti. Při nehodě zemřel třiadvacetiletý dozorce a dalších 14 lidí bylo zraněno.
9. 3. 2023|

Češi vyměnili hotely a chatky za karavany. Obce a kempy budují nová stání

Liberecký kraj se rozhodl vypsat nový dotační program pro města a obce na vybudování stání pro obytné vozy. Uvažují o nich například ve Smržovce nebo Harrachově. Češi totiž v poslední době vyměnili hotely, chatky nebo stany za karavany. V době pandemie je to pro některé nejméně komplikovaná možnost, jak vyjet na dovolenou.
18. 5. 2021|

Přímá trasa z Jablonce do Prahy bude uzavřená rok a půl do podzimu 2021

Uzavírka silnice I/65 u křižovatky Rádelský Mlýn, kde najíždějí auta směřující z Jablonce nad Nisou do Prahy nebo Hradce Králové na hlavní libereckou silnici, potrvá rok a půl. Začne 29. března a podle rozhodnutí libereckých krajských úředníků skončí 30. listopadu 2021. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) původně žádalo ještě delší čas, nyní jeho krajský vedoucí řekl, že se silničáři budou snažit kratší termín dodržet.
4. 3. 2020|

Dva historické tanky, které vzplály na Pražském okruhu, měly být ozdobou plzeňských oslav

Dva historické tanky poničené ohněm po srážce nákladního auta, které je převáželo, s autobusem Vězeňské služby byly po generální opravě a mířily do Plzně na oslavy osvobození. Větší stíhací tank Jackson M36 z roku 1944 a menší Stuart M3 A1 z roku 1942 měly být chloubou oslav v Plzni. Tahač po nehodě rychle vzplanul a naložené tanky oheň poničil. Při srážce zemřel třiadvacetiletý příslušník Vězeňské služby, dalších 14 lidí bylo zraněno.
4. 5. 2019|