TÉMA

Signature Bank

Končí další velká americká banka. First Republic převezme gigant JPMorgan Chase

Ve Spojených státech končí za méně než dva měsíce už třetí velká banka. Úřady zavřely kalifornský finanční ústav First Republic Bank, jemuž se nepodařilo napravit škody způsobené chybnými investicemi a odlivem vkladatelů. Novým vlastníkem se stane největší americká banka JPMorgan Chase & Co. Oznámila to Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC).
1. 5. 2023Aktualizováno1. 5. 2023, 16:54|

Vklady a úvěry od zkrachovalé Signature Bank odkoupí americká Flagstar Bank

Americká Flagstar Bank uzavřela s americkými regulačními orgány dohodu o koupi vkladů a úvěrů od zkrachovalé newyorské banky Signature Bank. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC), která nad Signature Bank tento měsíc převzala kontrolu.
20. 3. 2023|

Credit Suisse nakonec převezme největší švýcarská banka UBS

Největší švýcarská banka UBS převezme svého rivala Credit Suisse, jehož problémy začaly ohrožovat finanční systém. Na převzetí dá UBS zhruba tři miliardy franků (v přepočtu téměř 73 miliard korun) a zaplatí svými akciemi. Na tiskové konferenci to uvedli zástupci švýcarské vlády, centrální banky a regulačních úřadů. Jde o jednu z největších transakcí v bankovním sektoru za desítky let.
19. 3. 2023Aktualizováno19. 3. 2023, 22:37|

UBS žádá o vládní podporu, má-li převzít Credit Suisse, píše Bloomberg

Švýcarská banka UBS žádá švýcarskou vládu o podporu v případě koupě upadajícího konkurenta Credit Suisse, informovala agentura Bloomberg. Obě největší švýcarské banky o víkendu o možnosti odděleně jednají, UBS má podle listu Financial Times (FT) zájem o částečné nebo úplné převzetí. Ke spojení banky vyzvali švýcarští regulátoři. UBS a Credit Suisse zatím odmítly situaci komentovat.
18. 3. 2023Aktualizováno18. 3. 2023, 15:54|

V USA končí další banka, úřady uzavřely Signature Bank

Americké úřady uzavřely newyorskou banku Signature Bank. Rozhodnutí následuje po pátečním uzavření Sillicon Valley Bank (SVB), které se stalo největším krachem banky v USA od zhroucení Washington Mutual v roce 2008. Signature Bank měla na konci loňského roku vklady 88,59 miliardy dolarů (dva biliony korun) a aktiva 110,36 miliardy dolarů, oznámilo ministerstvo financí státu New York.
13. 3. 2023Aktualizováno13. 3. 2023, 14:49|

Popírání volební reality vyjde republikány draho. Velké firmy a banky ruší financování

Některé velké banky a firmy v reakci na napadení Kapitolu pozastavují či přehodnocují posílání příspěvků politickým subjektům, informuje deník The New York Times (NYT). Jiné společnosti už v této souvislosti cílí přímo na zákonodárce, kteří se postavili proti potvrzení výsledku prezidentské volby, nebo ukončují spolupráci s kampaní Donalda Trumpa.
12. 1. 2021Aktualizováno12. 1. 2021, 11:55|