TÉMA

Sezimovo Ústí

Soud v insolvenčním řízení s firmou Kovosvit MAS vyhlásil tříměsíční moratorium

Krajský soud v Českých Budějovicích v pátek v insolvenčním řízení se strojírenskou společností Kovosvit MAS Machine Tools vyhlásil moratorium, které potrvá tři měsíce. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Firma, která přiznává závazky za více než miliardu korun, o vyhlášení moratoria požádala, aby získala čas na přípravu reorganizačního plánu. V době trvání moratoria se firma nemůže dostat do úpadku.
3. 5. 2024Aktualizovánovčera v 20:52|

Část zaměstnanců strojírenské firmy Kovosvit nedostala březnovou mzdu

Část zaměstnanců strojírenské firmy Kovosvit ze Sezimova Ústí na Táborsku nedostala březnové mzdy. Jde přibližně o polovinu ze 450 zaměstnanců, řekl mluvčí odborové organizace OS Kovo Jan Exner. Firma nemá dostatek zakázek, a proto někteří zaměstnanci zůstávají doma. Situaci už řeší i vedení města a jedná o pomoci zaměstnancům.
17. 4. 2024|

Festival láká na architekturu Jana Kotěry i nádražní budovy

Začal týdenní festival Den architektury. Letos pořadatelé lákají na tři sta akcí v osmi desítkách obcí v Česku i na Slovensku. Hlavním tématem jsou tentokrát nádražní budovy a zaniklé tratě. Návštěvníci se podívají do krovů i do podzemí, na historické skvosty nebo moderní díla. Pořadatelé se zaměřili i na stopy architekta Jana Kotěry.
3. 10. 2021|

Lidem se otevírá Lichtenštejnský palác v Praze a vila Benešových v Sezimově Ústí

Po několikaměsíční pauze se veřejnosti v sobotu opět otevírá Lichtenštejnský palác na pražské Kampě, který využívá vláda především jako reprezentační prostory premiéra. Lidé mohou navštívit i další vládní objekt, a to vilu někdejšího československého prezidenta Edvarda Beneše a jeho manželky Hany v Sezimově Ústí na Táborsku. V obou objektech musí mít návštěvníci předepsanou ochranu dýchacích cest.
5. 6. 2021|