TÉMA

Severočeši

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli jednání Doubravy na Krymu

Místopředseda Senátu Jiří Růžička (klub STAN) podal podnět senátnímu mandátovému výboru k prošetření kvůli jednání senátora Jaroslava Doubravy (Severočeši) na Ruskem okupovaném Krymu. Doubrava se tam podle informací Deníku N setkal se šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Podle Růžičky je toto setkání nepřípustné. Rusko okupuje ukrajinský Krym od roku 2014 a od února vede proti Ukrajině útočnou válku.
6. 8. 2022|

Senátor Doubrava jednal na Krymu se šéfem ruské okupační správy, uvedl Deník N

Senátor za Severočechy a dříve za komunisty Jaroslav Doubrava jednal na Krymu se šéfem tamější ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Ten o tom informoval na svém telegramovém kanálu, ze setkání zveřejnil fotografie, upozornil v pátek server Deníku N.
5. 8. 2022|

Sochu pohraničníka na Cínovci zalila rudá barva, vyšetřuje to policie

Nedávno vztyčenou sochu komunistického pohraničníka na Cínovci v Dubí na Teplicku někdo polil červenou barvou. Informoval o tom Český rozhlas Radiožurnál. Případ vyšetřuje policie jako podezření na trestný čin poškození cizí věci. Pachateli hrozí až rok vězení, sdělila mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.
4. 10. 2021|

Rusko a Čína jsou bezpečnostní hrozbou, k Dukovanům je nezvěte, vyzval vládu Senát

Vláda by neměla do tendru na dostavbu Dukovan zvát uchazeče z Číny a Ruska, míní Senát. Podle zákonodárců jsou tyto země bezpečnostní hrozbou. Horní komora schválila náhrady zdravotnickým zařízením od pojišťoven za výpadky příjmů. Umožnila také, aby pojišťovny mohly posílit objem peněz na samotestování ve firmách.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 18:09|

Rekvalifikovat horníky nebo předělat doly na bytovky. Lídři Ústeckého kraje debatovali o nezaměstnanosti

Jak změnit obraz Ústeckého kraje, vytěžené krajiny s neutěšenými lokalitami? O to se snaží třeba projekty na podporu turismu. Nejpalčivějším problémem je ale nezaměstnanost, která je v kraji nejvyšší v celé České republice. Právě tu se chystají jednotliví kandidáti na hejtmana řešit, ať už pomocí podpory mladých lidí nebo rekvalifikací starších.
22. 9. 2020|

První vlnu koronaviru zvládl Ústecký kraj dobře, lídři by chtěli centrální sklad pomůcek nebo více odběrových míst

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v úterý doporučil školám, aby ředitelé v pátek vyhlásili ředitelské volno a školy zůstaly zavřené. Čtyřdenním volnem by pomohli zpomalit rychlost nákazy. Kraj je přitom přímo zřizovatelem některých škol. Přijímají doporučení volební lídři a jak se podle nich Ústecký kraj popasoval s koronavirovou krizí?
22. 9. 2020|
Doporučujeme

Klub českého pohraničí plánuje třímetrovou sochu na Cínovci. Stavba takových pomníků je nemravná, míní historik

Zatímco lidé v celém Česku v těchto dnech oslavují svobodu v rámci třicátého výročí sametové revoluce, bývalí pohraničníci by si rádi postavili pomník. Mají přitom na svědomí stovky lidí zavražděných při útěku z komunistického Československa. Socha má vyrůst na severočeském Cínovci. Natáčel o tom Karel Vrána z pořadu Reportéři ČT.
19. 11. 2019Aktualizováno23. 11. 2019, 11:50|