TÉMA

Seniorka

Seniorka uvěřila podvodníkům, do bitcoinmatu naházela přes pět milionů

Zhruba o pět a půl milionu korun přišla 78letá žena, která se v uplynulých měsících nechala oklamat falešnými bankovními úředníky a peníze vložila do bitcoinmatu. Podle kriminalistů uvěřila historce o tom, že její peníze na bankovním účtu jsou v ohrožení a ochránit je může tím, že je vybere a pošle přes automat na kryptoměnu do centrály, která jí vytvoří reverzní účty. Ty prověří bankéř a následně jí peníze vrátí na původní účet i s úroky.
8. 11. 2023|

Petr Grundza z České Lípy zabránil okradení seniorky, dostal vyznamenání

Petru Grundzovi z České Lípy se povedl odvážný čin. Viděl, jak zloděj přepadl pětasedmdesátiletou ženu, lupiče dohnal a předal policistům. Vedení města i policie ho ocenily. Ročně pachatelé na ulici, doma, ale i ve virtuálním prostředí okradou stovky seniorů.
25. 12. 2021|

Brněnské seniorce dva měsíce nepřišel důchod. Sociální správa ji považovala za zemřelou

Pravděpodobně chyba České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) označila seniorku z Brna za zemřelou. Navzdory tomu, že žije. Rodina informaci zjistila poté, co jejich babička nedostala dva měsíce starobní důchod.
8. 4. 2021|

Přežila španělskou chřipku i koronavirus. Stodevítiletá Italka věří, že po pandemii znovu vyrazí ven

Kvůli koronaviru je ve svém bytě zavřená už téměř rok. Stodevítiletá Luisa Zappitelliová z města Città Di Castello už přežila dvě pandemie. Teď ale ve svém věku patří k nejzranitelnější skupině v rodné Itálii. Ta zůstává jedním z nejvíce zasažených států Evropy –⁠ na onemocnění covid-19 v zemi zemřelo skoro 69 tisíc lidí.
22. 12. 2020|