TÉMA

Rozvíjíme Hradec

Vedení Hradce Králové dělí spory. Radní Holásek žádá post náměstka, primátorka změny nechce

Koalice na radnici v Hradci Králové se poprvé od voleb otřásá. Radní a senátor Jan Holásek si nečekaně řekl o funkci náměstka primátorky, která už je však obsazená. U kolegů proto narazil. Jeho uskupení, Rozvíjíme Hradec, je součástí vedení. Vloni na podzim přitom senátor nabídku funkce náměstka dostal, ale odmítl ji.
24. 4. 2023|

Hradec Králové má dohodnutou koalici pěti uskupení, primátorkou bude Springerová

Hradec Králové má dohodnutou novou radniční koalici. Ačkoli se v říjnu zdálo, že ze spojenectví Hradeckého demokratického klubu, ODS, Pirátů, Rozvíjíme Hradec a Změny pro Hradec nebude nic, nakonec v radě usednou zástupci těchto stran. Primátorkou by měla být prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Smlouvu podepíšou představitelé stran v pondělí. Hradec Králové je posledním z krajských i všech dalších statutárních měst, nepočítáme-li Prahu, kde se podařilo koalici dojednat.
8. 11. 2022|

Primátorem Teplic se stal Jiří Štábl, koalici uzavřelo ANO s ODS. Bez nového vedení zůstává Praha a Hradec Králové

Primátorem Teplic zastupitelé zvolili Jiřího Štábla z vítězného ANO. Koalici uzavřelo ANO s ODS. V zastupitelstvu o 27 členech má koalice 17 hlasů. Poprvé od roku 1994 nemají občanští demokraté v lázeňském městě primátora, respektive starostu. Bez nového vedení zůstávají poslední dvě z 27 statutárních měst v ČR. Dohoda stále není v Praze a Hradci Králové.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 19:10|

ODS v Hradci Králové chce změnu v původně dojednané pětikoalici. Navrhuje přibrat ANO

ODS v Hradci Králové navrhuje jednání o vytvoření široké koalice včetně vítězného hnutí ANO. ODS také odmítá rozdělení gescí v téměř dojednané pětikoalici. Vyplývá to z tiskové zprávy ODS k povolebnímu vyjednávání v Hradci Králové. Podle původních plánů měla být pětikoaliční dohoda podepsána 24. října krátce před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města.
19. 10. 2022|

V Hradci Králové vzniká pětikoalice, primátorkou má být Pavlína Springerová

Ve stotisícovém Hradci Králové vzniká koalice pěti subjektů, a to ODS, koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, Pirátů, hnutí Rozvíjíme Hradec a uskupení Změna pro Hradec a Zelení. Primátorkou má být jednička kandidátky HDK a TOP 09 a prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Rada města bude mít jedenáct členů, řekli novinářům po večerním jednání zástupci pětikoalice. Vítězné hnutí ANO tak míří do opozice s SPD. Pětikoalice by měla v zastupitelstvu 21 ze 37 křesel.
4. 10. 2022|