TÉMA

Roman Šubert

V kauze smluv s externisty na středočeském úřadě potvrdil soud bývalé vedoucí kanceláře hejtmanky podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě odvolací soud potvrdil Haně Mastrini, bývalé vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), roční podmínku s odkladem na dva a půl roku. Snížil jí ale peněžitý trest o 10 tisíc na 140 tisíc korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle verdiktu výkazy práce podepisovala. Odsouzená už v minulosti pochybení odmítla.
12. 12. 2022|

Soud zastavil stíhání blízkého spolupracovníka exhejtmanky Jermanové. Doznal se a nahradí škodu

Obvodní soud pro Prahu 5 podmíněně zastavil trestní stíhání Romana Šuberta, bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Šubert, který čelil obžalobě kvůli kauze pracovních smluv externistů na krajském úřadě, se k činu doznal a s krajem se domluvil na náhradě škody. ČT to řekla mluvčí soudu Markéta Fikoczková.
25. 8. 2022|

V kauze externistů uložil soud bývalé vedoucí kanceláře středočeské exhejtmanky nepravomocně podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě potrestal soud bývalou vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Hanu Mastrini roční podmínkou s odkladem na dva a půl roku. Uložil jí také peněžitý trest 150 tisíc korun, úřadu má žena nahradit zhruba 1,47 milionu korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle obžaloby výkazy práce podepisovala. Její obhájce se proti rozsudku odvolal.
25. 7. 2022|

Blízký spolupracovník exhejtmanky Pokorné Jermanové míří před soud kvůli kauze s externisty

Státní zástupkyně obžalovala bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Romana Šuberta. Obžaloba se týká kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Podání obžaloby ČT potvrdila obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová.
17. 5. 2022|