TÉMA

Reorganizační plán

Zaměstnanci Kovosvitu se svých peněz stále nedočkali, výpověď jich podalo 178

Ve strojírenské firmě Kovosvit MAS v Sezimově Ústí na Táborsku podalo k pátku výpověď 178 z 220 zaměstnanců. Důvodem je fakt, že jim podnik dluží od března mzdy. Výroba ve firmě je proto zastavena. Kovosvit opustili i zaměstnanci z vedoucích pozic, řekla personální manažerka podniku Andrea Lammouchi. Podle jejích odhadů Kovosvit dluží zaměstnancům za mzdy přibližně 45 milionů korun.
31. 5. 2024|

Vrchní soud schválil reorganizační plán energetické firmy NWT

Vrchní soud v Olomouci schválil reorganizační plán energetické společnosti NWT z Hulína na Kroměřížsku, který loni na podzim zamítl brněnský krajský soud. Firma NWT na sebe podala insolvenční návrh předloni 12. října, když se dostala do potíží kvůli rostoucím cenám energií, které přeprodávala. Krajský soud v Brně sice loni v lednu povolil reorganizaci NWT, avšak v říjnu zamítl reorganizační plán schválený věřiteli firmy. Cílem reorganizace je zajistit pokračování provozu zadluženého podniku, aby pomocí restrukturalizačních opatření mohl postupně uspokojit pohledávky věřitelů. Poslední možností řešení úpadku je vyhlášení konkurzu.
16. 5. 2024|

Soud povolil reorganizaci jindřichohradecké úzkokolejky, firma je v úpadku

Krajský soud v Českých Budějovicích povolil reorganizaci firmy Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD). Společnost je v úpadku a její věřitelé reorganizaci minulý týden schválili. Věřitel Jan Kysela musí do 120 dní předložit reorganizační plán, vyplývá z informací z insolvenčního rejstříku.
5. 2. 2024|