TÉMA

RAF STAVBY

U Kfel začala dostavba dvou klíčových mostů. Podle ŘSD má být hotovo do konce roku

Na hlavním tahu z Karlových Varů do Plzně u obce Kfely začala dostavba dvou důležitých mostů. Staveniště opustil původní zhotovitel, společnost Raeder & Falge s.r.o. (nyní RAF STAVBY), loni v létě poté, co se dostal do insolvenčního řízení. V plánu je první most od Karlových Varů opravit a druhý kvůli špatnému stavu zbourat a postavit nový. Oba by měly být hotové do konce roku, řekl ředitel karlovarské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lukáš Hnízdil.
22. 5. 2023|

Oprava mostů u Kfel se prodraží. Jeden z nich se bude muset totiž postavit znovu

Dostavba dvou mostů na hlavním silničním tahu mezi Karlovými Vary a Plzní se prodraží o šestnáct milionů korun. Práce se tam zastavily loni v létě kvůli tomu, že zkrachovala původní stavební firma. Jeden most teď půjde k zemi, druhý silničáři opraví. Obě místa musejí řidiči dlouhodobě objíždět. Jedná se přitom o jednu ze čtyř nejvytíženějších silnic první třídy v Karlovarském kraji.
26. 4. 2023|

Věřitelé poslali firmu RAF STAVBY do konkurzu. Má pohledávky za 791 milionů korun

Věřitelé ve čtvrtek rozhodli o prohlášení konkurzu na ústeckou stavební společnost RAF STAVBY s. r. o. (dříve Raeder & Falge s. r. o.). Přihlásili 416 pohledávek v celkové hodnotě 791 milionů korun. O řešení úpadku konkurzem hlasovali přítomní věřitelé jednomyslně. Bez mzdových nároků bývalých zaměstnanců činí celková částka přihlášených pohledávek téměř 789 milionů korun, uvedla insolvenční soudkyně ústeckého krajského soudu Iva Černá.
16. 2. 2023|

Opravy mostů u Kfel budou pokračovat na jaře. ŘSD vybere novou stavební firmu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na podzim vyhlásí nové výběrové řízení na dokončení oprav dvou mostů u obce Kfely. Stavební práce na hlavním tahu mezi Karlovými Vary a Plzní byly zastaveny letos v srpnu kvůli insolvenčnímu řízení, do nějž se dostala společnost Raeder & Falge s. r. o. Stavba by se měla opět rozjet na jaře.
7. 9. 2022|

Práce na mostech u Kfel se zastavily. Firma je v insolvenčním řízení

Na hlavním tahu z Karlových Varů na Plzeň se zastavily stavební práce na dvou mostech u obce Kfely na silnici I/20. Důvodem je insolvenční řízení, do kterého se dostala firma, která mosty staví. S Ředitelstvím silnic a dálnic firma nekomunikuje.
11. 8. 2022|