TÉMA

Prostějovsko

Na Prostějovsku zemřeli násilnou smrtí tři lidé, policisté zadrželi podezřelého

Kriminalisté v Kostelci na Hané na Prostějovsku vyšetřují od pátku násilné úmrtí tří dospělých lidí. Podezřelého policisté na místě zadrželi, oznámila policejní mluvčí Marie Šafářová, podle níž je vyšetřování na samém začátku a další informace nelze zatím poskytnout. U domu v Kostelci kriminalisté ještě večer stále zajišťovali důkazy.
29. 4. 2022|

Za středu přibylo 13 502 nakažených. Německo zařadí Česko mezi vysoce rizikové země

Ve středu potvrdily laboratoře v Česku 13 502 nově nakažených covidem-19. To je o čtyři tisíce víc než před týdnem. V nemocnicích je momentálně 3452 lidí a na jednotkách intenzivní péče je 491 pacientů. Vláda oznámila, že v pátek zpřísní režimová opatření. Ministerstvo uvažuje o tom, že po vzoru Rakouska bude pro vstup do restaurací a na kulturní akce uznávat jen potvrzení o očkování nebo prodělání nemoci. Německo od neděle zařadí Česko na seznam epidemicky vysoce rizikových oblastí. Epidemiologickou situaci bude v Interview ČT24 komentovat Petr Smejkal.
11. 11. 2021Aktualizováno11. 11. 2021, 16:23|

Vlastníma rukama postavil celý hrad. Neobjevený skvost pojmenoval Špacírštejn

Nedaleko Lipové na Prostějovsku vyrostl během deseti let malý hrad. Za kamenným dílem poskládaným pouze lidskou rukou stojí důchodce Zdeněk Procházka. Stavitel se pokusil napodobit zříceninu středověkého hradu, které dal název Špacírštejn. Architektonická miniatrakce se postupem času stala oblíbenou turistickou destinací. Za svůj stavitelský výkon a přínos k turistice obdržel „hradní“ pán letos v září první cenu Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu v kategorii Neobjevený skvost.
12. 10. 2021|

Vodní slalom se čtrnáctitunovým BVP-2. Armáda v Myslejovicích cvičí překonávání toku

Armáda v Myslejovicích na Prostějovsku procvičuje překonávání toku plavbou čtrnáctitunovými bojovými vozidly pěchoty BVP-2. Cvičení se účastní asi 140 těchto strojů a jejich řidičů. Nácvik je třítýdenní a má za úkol prověřit vojáky i techniku pro případ krizového řešení situace.
26. 8. 2021|

Čtyřicátník od lidí podle obžaloby vylákal bezmála čtvrt miliardy. Teď jde před soud

Státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně obžaloval pětačtyřicetiletého muže z Prostějovska, který od lidí podle kriminalistů vylákal téměř 240 milionů korun. Muži hrozí až desetileté vězení.
3. 4. 2020|