TÉMA

Překážka

Restaurační zahrádky často komplikují život lidem s handicapem. České Budějovice chtějí radu od nevidomých

Nevidomí v Českých Budějovicích začnou pomáhat radnici s řešením nepříznivé situace kolem restauračních zahrádek. Ty často zasahují do míst, která mají sloužit chodcům, a právě nevidomým výrazně komplikují život. Město řeší řadu stížností na provozovatele předzahrádek, kteří i přes daná pravidla a povolené zábory staví do trasy chodců židle a stoly, případně reklamní poutače.
3. 4. 2024|

Mezi Vejprnicemi a Plzní narazil osobní vlak do betonové překážky na trati

Na železniční trati mezi Vejprnicemi a Plzní v pondělí časně ráno narazil osobní vlak do betonové překážky na trati. Událostí se zabývá policie. Podle Michala Holečka z hasičského záchranného sboru se nikomu nic nestalo. Provoz na trati už byl obnoven, doprava do Německa ve směru na Mnichov zhruba tři hodiny stála, mezi Plzní a Vejprnicemi jezdily kyvadlově náhradní autobusy, informovaly České dráhy.
4. 3. 2024Aktualizováno4. 3. 2024, 19:39|

Lidé v izolaci nebudou moci hlasovat v komunálních volbách. Malé obce se obávají ovlivnění výsledků

V komunálních volbách tentokrát nebudou moci hlasovat lidé, které covid-19 poslal do izolace. Právě omezení pohybu z důvodu ochrany veřejného zdraví je podle zákona překážkou ve volebním právu. Podle opozice to může hlavně v menších obcích ovlivnit hlasování.
18. 9. 2022|