TÉMA

Předsudečné násilí

Policie propustila pět cizinců zadržených kvůli napadení dobrovolníků vybírajících peníze na Ukrajinu

Policie propustila pět cizinců, kteří v sobotu na Staroměstském náměstí v Praze napadli skupinu dobrovolníků vybírající peníze na pomoc Ukrajině. České televizi informaci poskytl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Podle zjištěných informací se jedná o státní příslušníky některého z členských států Evropské unie. Policie okolnosti případu dál prověřuje.
4. 6. 2024Aktualizováno4. 6. 2024, 18:47|

Policie zadržela čtveřici cizinců. Napadli dobrovolníky vybírající peníze na Ukrajinu, píší média

Policie kvůli sobotní potyčce na Staroměstském náměstí v Praze začala prověřovat čtyři cizince. Podezírá je z několika trestných činů. Policisté uvedli, že čtveřici zadrželi na pražském letišti. Podle dřívějších informací médií v centru metropole napadli rusky mluvící lidé dobrovolníky vybírající peníze na pomoc Ukrajině.
3. 6. 2024Aktualizováno3. 6. 2024, 20:52|

Předsudečných útoků proti LGBT+ lidem bylo loni nejvíc od začátku sledování

Útoků na lidi z LGBT+ komunity v Česku přibývá. Vyplývá to z údajů organizace In IUSTITIA, která se tématem násilí pramenícího z předsudků a nenávisti zabývá. V loňském roce organizace evidovala 90 případů napadení LGBT+ osob, což byl dvojnásobek oproti roku předchozímu a vůbec nejvyšší počet případů za celou dobu sledování od roku 2011. Letos organizace zatím zaznamenala 60 incidentů. Petici za větší legislativní ochranu LGBT+ komunity nazvanou Společně proti nenávisti zatím podepsalo přes 23 tisíc lidí.
20. 11. 2023|