TÉMA

Popírání

Učitelku obviněnou z popírání ruských válečných zločinů znovu nepravomocně osvobodil soud

Soud ve čtvrtek opět nepravomocně osvobodil bývalou češtinářku pražské základní školy Martinu Bednářovou, která čelí obžalobě za popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině. Soudkyně Klára Jantošová stejně jako už dříve rozhodla, že učitelčino jednání nebylo trestným činem. Státní zástupce se proti rozhodnutí na místě odvolal, podle něj soud nesplnil pokyny odvolacího senátu. Bednářová vinu od počátku odmítá.
25. 1. 2024Aktualizováno25. 1. 2024, 15:16|

Policie obnovila stíhání v případu knihy popírající holocaust. Obvinila čtyři lidi a tři firmy

Policie znovu zahájila trestní stíhání v souvislosti s vydáním knihy Germara Rudolfa Holocaust pod lupou a dalších více než dvaceti titulů. Obvinění z účasti na organizované zločinecké skupině a popírání genocidy čelí čtyři lidé a tři firmy. České televizi to sdělila Tereza Paseková z brněnského městského státního zastupitelství. V případu padlo obvinění poprvé před dvěma lety, na základě stížností ale bylo zrušeno. Kniha popírající holocaust vyšla v Česku v roce 2016 v nakladatelství Guidemedia. Právní zástupce společnosti se k případu odmítl vyjádřit.
9. 8. 2023|

Státní zástupce obžaloval učitelku za popírání ruské agrese na Ukrajině

Státní zástupce podal obžalobu na učitelku základní školy z Prahy 6, která je obviněná za to, že při výuce popírala válku na Ukrajině. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Češtinářka se podle policie během výkladu žákům snažila ospravedlnit ruské válečné zločiny. Případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 6.
27. 4. 2023|