TÉMA

Pohlavní zneužití

Blažek ustoupí od peněžitých trestů za znásilnění, změní se hranice bezbrannosti

Za znásilnění nebude možné uložit samostatné peněžité tresty a sexuální trestný čin proti dětem do dvanácti let bude vždy znásilněním. Na těchto změnách původního legislativního návrhu, který připravilo ministerstvo spravedlnosti, se ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) v úterý shodl se zástupci poslaneckých klubů. Strany přistoupily na kompromis, že takzvaná souhlasná varianta znásilnění předložena nebude.
27. 6. 2023Aktualizováno27. 6. 2023, 22:16|

Je nutné změnit navrženou úpravu peněžitých trestů za znásilnění, uvedl Blažek. Očekává diskusi

Z dosavadní diskuse o nové právní definici znásilnění vyplynulo, že je nutná změna navrhovaného textu o ukládání peněžitých trestů. Uvedl to v neděli na Twitteru ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), který bude v úterý o právní úpravě znásilnění jednat s představiteli všech poslaneckých klubů. Ministerstvo spravedlnosti v obou připravených variantách novely trestního zákoníku počítá s tím, že za znásilnění i další sexuální trestné činy budou soudy moci v širší míře ukládat peněžité tresty. A to i u závažnějších případů, například za znásilnění dítěte.
25. 6. 2023|

Policie obvinila učitele z Teplicka z pohlavního zneužití. Hrozí mu deset let

Policie obvinila pedagoga, který vyučoval na biskupském gymnáziu v Krupce na Teplicku, z pohlavního zneužití a sexuálního nátlaku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
5. 4. 2022|