TÉMA

Petrópolis

Počet obětí záplav v brazilském Petrópolisu se blíží dvěma stům, devět desítek lidí se pohřešuje

Počet obětí záplav a sesuvů půdy, které před týdnem postihly třistatisícové město Petrópolis nedaleko Ria de Janeiro, stoupl na 182. Je mezi nimi i 32 dětí. Devět desítek lidí se stále pohřešuje, informoval místní server G1. Soustrast pozůstalým vyjádřila v pondělí podle serveru CNN Brasil i britská královna Alžběta II.
22. 2. 2022|

Lijáky v Brazílii komplikují záchranné práce. Opět způsobily sesuvy půdy

Záchranné týmy už čtvrtý den prohledávají trosky domů brazilského města Petrópolis. Kvůli záplavám zapříčiněným silnými dešti a následným sesuvům půdy v oblasti zahynulo nejméně 120 místních obyvatel. Mezi oběťmi je i třináct děti. Dalších 116 lidí se pohřešuje, informuje brazilský server G1.
18. 2. 2022|

Obětí záplav a sesuvů půdy v Brazílii stále přibývá, počet už se blíží stovce

Záplavy a sesuvy půdy způsobené intenzivními dešti v Brazílii mají už nejméně 94 obětí, dalších 35 lidí se pohřešuje, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení úřadů. Deště v úterý večer místního času zasáhly brazilské město Petrópolis nedaleko Ria de Janeiro. S postupem záchranných prací stoupají také počty nalezených zemřelých. Čtyřiadvacet lidí se podařilo zachránit živých.
17. 2. 2022|

Desítky lidí zemřely při záplavách a sesuvech půdy v Brazílii

Počet zemřelých po záplavách a sesuvech půdy způsobených intenzivními dešti, které zasáhly v úterý večer místního času brazilské město Petrópolis nedaleko Ria de Janeiro, vystoupal již na 78. Údaje o obětech stále rostou v souvislosti s tím, jak záchranné týmy prohledávají zničené části města, píší místní média. Radnice města, které je i oblíbeným cílem turistů, vyhlásila stav nouze. Jedenadvacet lidí se podle ní podařilo zachránit živých.
16. 2. 2022|