TÉMA

Petr Jančárek

Zemřel bývalý novinář, cestovatel a politik Jaromír Štětina

Ve věku 82 let zemřel ve čtvrtek po dlouhé nemoci na zástavu srdce bývalý novinář, cestovatel a politik Jaromír Štětina. Agentuře ČTK to sdělil jeho syn. Štětina patřil také k zakladatelům humanitární organizace Člověk v tísni.
17. 4. 2025Aktualizováno17. 4. 2025|

Byl stále stejně vtipný a milý, říká režisér nového dokumentu o posledních letech Václava Havla

Do kin zamířil nový dokument o Václavu Havlovi. Zásadní osobnost závěru československého a začátku českého veřejného života zachycuje zhruba v posledním desetiletí jeho života. Snímek s názvem Tady Havel, slyšíte mě? chce podle dokumentaristy Petra Jančárka titulního hrdinu ukázat v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách.
11. 4. 2024|

Tady Havel, slyšíte mě? Na Hradě má premiéru dokument o prezidentově odcházení

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života – všechny tyto role Václava Havla chce postihnout dokument Tady Havel, slyšíte mě? „Odcházení“ někdejší hlavy státu sleduje hledáčkem jeho známých i veřejnosti. Snímek v režii Petra Jančárka má premiéru 18. března na Hradě, do kin se dostane 11. dubna.
18. 3. 2024|
Sametová revoluce

Tady revoluce, slyšíte mě? Dokumentaristé posuzují konec režimu, svobodu i Havla

Blížící se třicáté výročí sametové revoluce se odrazilo i v tématech několika dokumentů. Tři z nich představí mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, který začíná 24. října. Věnují se konci totalitního režimu, rekapitulaci třiceti let svobody i osobnosti prvního českého prezidenta Václava Havla.
22. 10. 2019|
Načítání...