TÉMA

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity

Nové vysvědčení je založené na kombinovaném hodnocení, podílí se na něm i žáci

Odborníci z Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity vytvořili nové vysvědčení pro základní školy. Vyučující žáky hodnotí slovně podle kritérií, věnují se v něm silným stránkám žáka i jeho pokroku. Mohou udělit i známku, není ale stěžejním motivem. Do procesu hodnocení se zapojují i samotní žáci. Ministerstvo chce, aby ho školy mohly rozdávat už letos.
18. 1. 2024|

Policie v souvislosti s případem obtěžování studentek na Masarykově univerzitě neodhalila trestný čin

Jihomoravská policie ukončila prošetřování případu údajného obtěžování studentek na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity se závěrem, že nedošlo k trestnému činu. Případ tak uloží. České televizi to sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková. Kvůli podezření z nevhodného chování ke studentkám fakulta rozvázala pracovní poměr se třemi učiteli. Oznámením o sexuálním obtěžování se fakulta zabývala od loňska.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 13:45|

Třetí učitel skončil kvůli obtěžování na Masarykově univerzitě

Na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně skončil i třetí učitel, který figuroval v kauze sexuálního obtěžování studentek. Z výuky jej škola stáhla na začátku února, kdy začala podnět prošetřovat. Univerzita o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě. Pracovní poměr skončil dohodou.
22. 5. 2023|

Vysoké školy musí být bezpečným prostředím, vzkázali rektoři. Odsoudili sexuální obtěžování

Členové České konference rektorů (ČKR) na svém pátečním zasedání odsoudili sexuální obtěžování v prostředí univerzit a diskriminační chování. Zároveň vyzvali k tomu, aby problematické chování na půdách univerzit a jednotlivých fakult a dalších výzkumných pracovišť akademici netolerovali. Za zásadní označili to, aby vysoké školy byly bezpečným prostředím pro studenty i pracovníky. O závěrech jednání informoval předseda ČKR a rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš.
17. 2. 2023|

Brněnská pedagogická fakulta zvažuje po aféře s učiteli organizační změny i rušení kurzů

Dění na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde se objevila svědectví o nevhodném chování některých učitelů ke studentkám, možná povede ke změnám v organizaci fakulty i studia. Ve hře je zrušení některých kurzů. Škola také zpětně prověří studentské hodnocení předmětů deset let dozadu, což je vzdálenější horizont, než o kterém vedení dosud hovořilo ve vztahu k ostatním fakultám. O plánovaných krocích škola informovala v tiskové zprávě.
9. 2. 2023|