TÉMA

Pavlo Olexandrovič Kyrylenko

Rusové v Kramatorsku zasáhli plnou restauraci. Nejméně jedenáct lidí zemřelo, desítky utrpěly zranění

Rusové při útoku na Kramatorsk v Doněcké oblasti zabili nejméně jedenáct lidí a přes šedesát dalších zranili. Podle ukrajinské policie je mezi mrtvými i několik dětí. Ruské střely v úterý večer zasáhly centrum města včetně pizzerie plné lidí. Na místě pokračují záchranné operace, pod sutinami mohou být další lidé. Tři mrtvé si vyžádalo také ruské ostřelování vesnice v Charkovské oblasti, sdělil šéf oblastní správy Oleh Syněhubov.
28. 6. 2023Aktualizováno28. 6. 2023, 17:55|

Britská rozvědka: Ukrajincům se daří v klíčových oblastech postupovat. Pro Putina je invaze nejvyšší prioritou

Ukrajinské síly pokračují v ofenzivě proti ruské armádě na východě země a daří se jim v důležitých oblastech postupovat vpřed. Ve své pravidelné zprávě to v neděli píše britská vojenská rozvědka. Mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat upozornil, že ruské útoky ze vzduchu byly v sobotu méně početné, podle něj zasáhly Záporožskou oblast střely S-300. Při útoku na Vuhledar zahynul jeden civilista, doplnil šéf oblastní správy Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko. Ruský vůdce Vladimir Putin zároveň speciální vojenskou operaci, což je termín, kterým Moskva nazývá svou invazi na Ukrajinu, označil v rozhovoru pro televizi za nejvyšší prioritu.
25. 6. 2023Aktualizováno25. 6. 2023, 13:47|

Rusko zesílilo údery na ukrajinská města. V Oděse a Doněcké oblasti zemřelo šest lidí

Šest lidí přišlo o život a nejméně šestnáct dalších utrpělo zranění při nočních ruských útocích na ukrajinskou Doněckou oblast a přístav Oděsa. V Kramatorsku byly zničeny desítky rodinných domů. Počet obětí úterního raketového úderu na Kryvyj Rih mezitím vzrostl na dvanáct.
14. 6. 2023Aktualizováno14. 6. 2023, 15:28|

Ukrajinci odrazili desítky ruských výpadů v okolí Bachmutu. Útočníci změnili taktiku, píše ISW

Ukrajinci u Bachmutu na východě země zaujali nové obranné pozice, jejich cílem je odolat desítkám ruských útoků v oblasti, informovala agentura Reuters. Ruské ztráty jsou vysoké, ale obránci potřebují munici a vyspělé technologie. V Bachmutu zůstává asi pět tisíc civilistů včetně desítek dětí. Ukrajinské úřady chtějí z města všechny děti evakuovat, i kdyby s tím jejich rodiče nesouhlasili. K evakuacím se chystají i v ostřelovaném Kupjansku.
3. 3. 2023|