TÉMA

Pavel Hodáč

Na Pelhřimovsku se ve druhém kole utká nejdéle sloužící senátor Štěch a podnikatel Chalupský

Do druhého kola senátních voleb na Pelhřimovsku postoupili současný místopředseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) a Jaroslav Chalupský (nestr. za Svobodné). Porazili tak například bývalého starostu Jindřichova Hradce Stanislava Mrvku (Změna 2020) nebo herce a bývalého ministra kultury Vítězslava Jandáka (za ANO).
3. 10. 2020|

Je Vysočina pro mladé? Kandidáti na hejtmana volají po zubařích, internetu a parcelách

Vysočina je krásný a klidný kraj, myslí si snad všichni kandidáti na tamního hejtmana, kteří diskutovali v předvolební debatě na ČT24, regionální problémy by už ale každý z nich řešil jinak. Někteří by rozvoj podpořili výstavbou silnic, obchodů či zdravotnických zařízení, jiní by preferovali lepší připojení k internetu nebo dostupné parcely. Co ale téměř všechny spojuje, je negativní stanovisko k možnosti umístit v kraji hlubinné úložiště radioaktivních odpadů.
11. 9. 2020|

O připravenosti Vysočiny na zhoršující se epidemiologickou situaci debatovali krajští lídři

Opatření státu proti šíření  koronaviru i následným krokům na úrovni regionu se věnovali v předvolební debatě krajští lídři v Kraji Vysočina. V diskusi zaznívalo, že lidé jsou rozděleni na dvě skupiny (popírače a vystrašené), k čemuž podle některých přispěla komunikační politika státu. Naopak při hodnocení krajské situace zaznívala většinou spíše kladná stanoviska.
11. 9. 2020|