TÉMA

Pandury

Armáda má účet za srážku pěti pandurů s fabií. Zaplatila celkem 95 milionů

Srážka pěti obrněných vozidel Pandur s osobním vozem stála armádu 95 milionů korun. U poničených vozidel, které do sebe vzájemně narazily, musely být vyměněny korby. Poslední opravený vůz si vojáci převzali na konci března.
8. 4. 2019|

Dalík chystá další dovolání. Soud ho v nejbližších dnech vyzve k nástupu do vězení

Advokáti lobbisty Marka Dalíka chystají další dovolání k Nejvyššímu soudu. Chtějí tím znovu zvrátit rozsudek Vrchního soudu, který letos v červenci vyměřil lobbistovi pětiletý trest za pokus o podvod při jednání o nákupu obrněných aut Pandur. Soud chce vyzvat Dalíka k nástupu do vězení v nejbližších dnech.
4. 10. 2017|

Vinen, rozhodl vrchní soud a poslal Dalíka na pět let za mříže

Vrchní soud v pravomocném verdiktu poslal lobbistu Marka Dalíka na pět let do vězení kvůli podvodu při jednání o nákupu armádních obrněnců Pandur. Státní zástupce pro Dalíka navrhl sedm let vězení a peněžitý trest 21,9 milionu korun. Obhájci naopak chtěli případ vrátit k novému projednání - Dalík změnil svoji výpověď. Za mřížemi má strávit necelých pět let - už dříve si odseděl sedm měsíců.
25. 7. 2017Aktualizováno25. 7. 2017, 20:03|
Pandury

Vojáci zodpovědní za nehodu pandurů u Tábora dostali dvoutisícovou pokutu

Armáda České republiky uložila pokutu dva tisíce korun třem vojákům, kteří v listopadu loňského roku zavinili hromadnou nehodu pěti obrněnců a osobního auta. Příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti. Celková škoda kolize, při které se zranilo 13 lidí, ještě vyčíslena nebyla.
7. 4. 2017|

Dalík dostal za pandury pět let vězení a má zaplatit pět milionů

Lobbista Marek Dalík je vinen v kauze údajné korupce při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu. Soud ho poslal na pět let do vězení, Dalík má také zaplatit peněžitý trest pět milionů korun. Rozsudek ale není pravomocný, Dalíkův obhájce se proti němu odvolal. Žalobce původně navrhoval sedmiletý trest a pokutu 22 milionů.
2. 2. 2016Aktualizováno2. 2. 2016, 15:22|