TÉMA

Ondřej Chrást

Pražští Piráti kvůli neshodám zruší buňku v první městské části

Piráti na svém internetovém fóru rozhodli o zrušení devítičlenné stranické buňky v Praze 1. Hlasování, kterého se mohli účastnit všichni pražští členové strany, iniciovalo vedení organizace kvůli dlouhodobým vnitřním neshodám a postupu při vyjednávání o koalici po loňských obecních volbách. Krajské fórum se 85 hlasy přiklonilo k rozpuštění, což jsou více než tři pětiny ze 136 hlasujících, informoval předseda krajského sdružení Ondřej Chrást.
23. 5. 2023|

Pražští Piráti v on-line hlasování schválili vstup do magistrátní koalice

Pražští Piráti schválili v on-line hlasování vstup do magistrátní koalice se SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a hnutím STAN. Pro bylo 86 procent hlasujících. Dvoudennímu hlasování předcházela pětidenní neveřejná diskuse na fóru. Vstup do koalice už schválily i ostatní strany. Smlouvu plánují politici podepsat před jednáním zastupitelů 16. února, kde chtějí zvolit nové vedení metropole v čele s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS).
11. 2. 2023Aktualizováno11. 2. 2023, 19:04|

Úředníci prověřují postoje českého zastupitelství moskevského patriarchy

Ministerstvo kultury řeší postoj zastupitelství patriarchy moskevského a celé Rusi v České republice. To je na rozdíl od české pravoslavné církve přímo podřízené ruskému patriarchovi Kirillovi, který veřejně podpořil agresi Kremlu na Ukrajině.
2. 5. 2022|

Sedm témat do voleb: Jaké priority vidí kandidující strany v kultuře?

Události v kultuře stanovily šest nejpalčivějších problémů současné kulturní scény: Fungování veřejnoprávních institucí v kultuře, Národní plán obnovy, Nový fond audiovize, Státní fond kultury, Zákon o kultuře a Status umělce. K jednotlivým tématům oslovily kandidáty na ministra kultury a experty na kulturu všech relevantních stran podle průzkumů. Závěrem pak oslovení zástupci shrnují priority svých stran pro kulturu.
4. 10. 2021|