TÉMA

Olše

Obce na Karvinsku chtějí po státu, aby prověřil podmínky pro vybudování průmyslové zóny v Dolní Lutyni

Bohumín, Dolní Lutyně a Dětmarovice budou požadovat od státu důkladné prověření všech podmínek pro případné vybudování strategické průmyslové zóny v Dolní Lutyni na Karvinsku. Chtějí také záruky, že se nezhorší kvalita života jejich obyvatel. Se stavbou zóny souvisí několik problémů, upozornili po pátečním jednání bohumínský starosta Petr Vícha (SOCDEM) a dolnolutyňský starosta Pavel Buzek (STAN). Proti stavbě zóny už vznikla i petice.
8. 3. 2024|

V chladicích věžích třineckých železáren žili kapři nebo plotice. Rybáři je odlovili a vrátili do Olše

Rybáři ve čtvrtek odlovili stovku ryb z vodní nádrže pod chladicími věžemi, která slouží pro chlazení hutních agregátů Třineckých železáren. Až třiceticentimetrové ryby se tam zřejmě dostaly ještě jako jikry nebo drobný potěr spolu s vodou, kterou podnik odebírá z řeky Olše. Podle rybářů tam mohly žít až osm let, teď je vrátili do přírody.
6. 6. 2019Aktualizováno7. 6. 2019, 10:39|
Počasí

Hladiny řek klesají, jako poslední spadla z třetího stupně povodňové aktivity Olše

Na třech desítkách míst v Česku se dostaly hladiny toků v noci na čtvrtek na povodňový stav. Dopoledne se zvedly hladiny ještě na dalších čtyřech místech. Většina byla na nejnižším stupni povodňové aktivity, na třech místech se postupně hladiny dostaly až na třetí stupeň, tedy ohrožení. Jako poslední z tohoto stupně klesla v podvečer Olše. Voda na severu a východě země zaplavila silnice a sklepy, podle meteorologa ČT Michala Žáka ale už nehrozí, že by hladiny řek někde znovu dramaticky rostly.
23. 5. 2019Aktualizováno23. 5. 2019, 19:52|