TÉMA

Oldřichov

Správa železnic se snažila zrušit provoz na Kozí dráze. Zanedbáváte vlastní povinnosti, vzkázal úřad

Ústecký kraj se snaží dlouhodobě oživit takzvanou Kozí dráhu. Tedy trať vedoucí z Děčína přes Telnici až do Oldřichova u Teplic. Její provozuschopnost by měla zajistit Správa železnic, která už před časem opravila východní část trati. Další rekonstrukci se ale organizace vyhýbá – místo toho zažádala o celoroční výluku.
11. 11. 2023|

Kraj chce oživit celou podkrušnohorskou Kozí dráhu, objednal na ni vlaky. Správa železnic ale dál odmítá její opravu

Správa železnic dál odmítá opravit železniční trať mezi Oldřichovem u Duchcova a Telnicí. A to přesto, že Ústecký kraj objednal vlaky, které by po ní měly od dubna začít jezdit. Železničáři před rokem opravili východní část trati známé jako Kozí dráha, ale rekonstruovat zbytek, který je v horším stavu, se nechystají.
23. 2. 2023|

Polsko postaví val a podzemní stěnu, Česko stáhne žalobu. V čem spočívá dohoda o Dole Turów?

Premiéři Česka Petr Fiala a Polska Mateusz Morawieck podepsali ve čtvrtek dohodu o řešení vlivu těžební činnosti v hnědouhleném Dole Turów u českých hranic. Uzavření mezistátní dohody ukončilo dlouholetý spor.
3. 2. 2022Aktualizováno3. 2. 2022, 23:14|

Důl Turów dostal novou koncesi, polská vláda ji prodloužila o šest let

Polské ministerstvo klimatu o šest let prodloužilo koncesi státní elektrárenské společnosti PGE na těžbu hnědého uhlí v dole Turów nedaleko českých hranic. Informují o tom polská média. Platnost dosavadního povolení končí v dubnu letošního roku. Obce na české i německé straně upozorňují, že těžařská činnost ohrožuje zdroje vody v okolí.
24. 3. 2020|