TÉMA

Okres Třebíč

Únikem ropné látky na Třebíčsku se zabývá policie pro podezření ze spáchání trestného činu

Loňský únik ropné látky na Třebíčsku prověřuje policie pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. ČT to sdělila mluvčí Vojenské policie Kateřina Mlýnková. Látka unikla ze základny vrtulníkového letectva Armády ČR. Neznámému pachateli hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.
26. 1. 2023|

Ropné látky zřejmě unikly do potoka v Popůvkách na Třebíčsku. Lidé si stěžují na zápach

Ropný zápach už třetím dnem cítí obyvatelé Popůvek na Třebíčsku. Ty přímo sousedí s náměšťskou základnou vrtulníkového letectva. Právě odtud nejspíš pochází látky, které kontaminovaly Popůvecký potok. Dál přitom pokračuje do Dalešické přehrady. Tam se znečištění zatím nedostalo.
18. 11. 2022|

Archeologové našli v Okříškách o dvě stě let starší keramiku, než je první písemná zmínka o obci

Nejstarší písemná zmínka o městysi Okříšky na Třebíčsku pochází z roku 1371. Rozbory keramiky, která se tam našla při výkopových pracích loni na podzim, ale potvrdily, že tam lidé žili o skoro dvě stě let dřív.
11. 11. 2022|

Referendum o jatkách a drůbežárně se bude v Jemnici konat zastupitelstvu navzdory

Brněnský krajský soud vyhlásil v Jemnici na Třebíčsku referendum. Část místních se domáhá zamítnutí výstavby jatek a výkrmny drůbeže. S podpisy na radnici nejdřív neuspěli, soudní verdikt jim dává novou šanci.
27. 6. 2022|