TÉMA

Odtahová služba

Praha zdraží platby za odtahy vozidel

Praha od září zvýší na dvojnásobek platby řidičů v případě, že jim město nechá kvůli špatnému parkování odtáhnout vozidlo. Platba za standardní odtah se zvedne z nynějších 1900 korun na 3800 korun. Zvýší se i ceny za parkování odtažených automobilů. Novelizaci příslušného nařízení schválili radní hlavního města. Původně předložený dokument počítal s menším zdražením, ale radní jej zvýšili. Podle starosty Prahy 7 Jana Čižinského z opoziční Prahy sobě by cena za jeden odtah měla být alespoň pět tisíc korun, aby pokryla náklady.
před 6 h hodinami|

Centrální dispečink odtahů by řešil průtahy při odstraňování nehod. Antimonopolní úřad ale tendr zrušil

Centrální dispečink odtahů zatím nevznikne. Antimonopolní úřad výběrové řízení vypsané Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) označil za diskriminační a zrušil ho. Přihlásil se jen Ústřední automotoklub. Tendr pak napadly dvě další asistenční služby.
11. 7. 2022|

Barrandovský most je třeba opravit, připravovali jsme se, říká Scheinherr. Se starosty jste nekomunikovali, oponuje Vodrážka

Dopravní armageddon. Tak média i mnozí politici hovoří o plánované opravě pražského Barrandovského mostu a s ní souvisejících uzavírkách. Nejvytíženější most v Česku ohrozí plynulost dopravy i mnoho kilometrů do hloubky Středočeského kraje. Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) sdělil, že hlavní město se na rekonstrukci připravovalo, aby zmenšilo problémy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) ale vládnoucí koalici vyčetl nekomunikaci se starosty dotčených městských částí. Diskutovali v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2022|