TÉMA

Obědy pro děti

Přibývá rodin, které potřebují pomoc s financováním obědů pro školáky

V Česku výrazně roste zájem o projekt Obědy do škol. Základní školy napříč zemí potvrzují, že přibývá dětí, kterým rodiče nemůžou zaplatit obědy, protože jim na ně z výdělků nezbývají peníze. Pomáhají jim však podobné projekty, které dětem ze sociálně slabých rodin polední teplé jídlo uhradí. Například v Plzni se do takových projektů zapojilo hned několik škol.
31. 5. 2024|

Děti v nouzi díky projektu opět dosáhnou na obědy ve školních jídelnách

Školy se opět mohou hlásit do projektu Obědy pro děti, který pomáhá s úhradou rodinám v nouzi. Ministerstvo školství na něj letos vyhradilo 60 milionů korun. Částka je o něco menší než loni, ostatní pravidla ale zůstávají stejná.
26. 5. 2024|

Zahájení školního roku pro ně nebylo snadné. Situace rodičů samoživitelů se zhoršuje

Dvě třetiny rodičů samoživitelů kvůli nedostatku peněz nestihly připravit děti do školy, vyplynulo z průzkumu Asociace neúplných rodin. Nemají třeba pomůcky nebo zaplacené kroužky. Přibylo také žádostí o mimořádnou dávku od úřadu práce.
18. 10. 2021|

Výbava na nový školní rok vyjde na tisíce, o pomoc s placením obědů žádá stále více rodičů

Vypravit děti do lavic bude zase o něco dražší. Na výbavu pro prvňáka by si rodiče měli připravit přibližně šest tisíc korun, pro starší děti asi dva. Další tisíce k tomu průměrně utratí za kroužky a mimoškolní aktivity. Téměř každý desátý rodič se při tom neobejde bez pomoci širší rodiny. Využít mohou také státní příspěvky či pomoc neziskových organizací. Jen v programu Obědy pro děti je letos počet žádostí rekordní.
23. 8. 2021|