TÉMA

Nové Město pod Smrkem

Nábor policistů se v Libereckém kraji nedaří, kvůli ztrátě benefitů zvažují odchod i někteří stávající

V Libereckém kraji se dlouhodobě nedaří naplňovat stavy policistů. Ti stávající navíc od ledna přišli o část zaměstnaneckých výhod, jako je příspěvek na stravování nebo na dovolenou. Někteří strážci zákona kvůli tomu uvažují o odchodu.
19. 1. 2024|

Firma slíbila hasičům z Ludvíkova zimní zahradu, ale zmizela s penězi. Sousedé se jim teď skládají na další pokus

Dobrovolní hasiči z Ludvíkova pod Smrkem si chtěli nechat vylepšit zázemí pro konání společenských akcí. Firma Esmero, kterou si najali na stavbu zimní zahrady, se ale po zaplacení zálohy odmlčela – nic neudělala a přestala komunikovat. Hasiči tak přišli o dlouholeté úspory. Na firmu podali trestní oznámení, peníze ale nemají. Aby si mohli zimní zahradu přece jenom dovolit, vyhlásila radnice veřejnou sbírku, přispívají do ní sousedé i někteří další dobrovolní hasiči.
13. 1. 2024|

Prezident Pavel navštívil Liberecký kraj. Kritizoval komunikaci vlády

Prezident Petr Pavel ve středu zahájil ve Frýdlantském výběžku návštěvu Libereckého kraje. Kolem deváté hodiny dorazil s manželkou Evou do Nového Města pod Smrkem, kde na ně čekali stovky lidí a také starostové obcí a hejtman kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Při této příležitosti kritizoval prezident komunikaci vlády s kraji a obcemi o rušení poboček České pošty. Nelíbí se mu rovněž, jak vláda komunikuje s veřejností. Jde o první návštěvu českého prezidenta v tomto kraji po téměř šesti letech. Naposledy tu byl Pavlův předchůdce, Miloš Zeman, v květnu 2017.
26. 4. 2023Aktualizováno26. 4. 2023, 20:20|

Obce na Plzeňsku a Frýdlantsku mají nejdražší vodu v zemi. Je tam málo odběratelů a složité zásobování

Za pitnou vodu zaplatí letos lidé nejvyšší částku na Plzeňsku. K nejdražším oblastem patří také Frýdlantský výběžek. I tam v letošním roce znovu voda podražila. Do ceny se promítá složité zásobování, náklady na obnovu vodárenské sítě a především malý počet odběrných míst.
2. 1. 2023|