TÉMA

Neúmyslné zabití

Smrtelný výstřel před soudem. Obvinění z neúmyslného zabití čelí herec Baldwin i zbrojířka

V roce 2021 při natáčení westernu Rust došlo ke smrtelnému výstřelu. Ani o víc než tři roky později není jasno, kdo může za smrt kameramanky snímku. Žalobě nyní před soudem čelí zbrojířka Hannah Gutierrezová-Reedová, zatímco její právník ji označil za obětního beránka tragédie. Trest za neúmyslné zabití hrozí stále rovněž herci Alecu Baldwinovi, který zároveň western dotočil coby jeho hlavní hvězda.
23. 2. 2024|

Řidiče, který v Texasu přejel osm lidí, obvinily úřady z neúmyslného zabití

Muž, který v neděli najel do lidí na zastávce autobusu ve městě Brownsville v americkém státě Texas a osm z nich zabil, byl obviněn z neúmyslného zabití. Brownsville je pohraniční město a zastávka se nachází poblíž útulku pro migranty a bezdomovce.
8. 5. 2023|

Prokuratura stáhla obvinění z neúmyslného zabití vůči herci Baldwinovi

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko stáhla obvinění vůči herci Alecu Baldwinovi v souvislosti se zabitím kameramanky Halyny Hutchinsové při natáčení westernu Rust v roce 2021, píše agentura Reuters. Pětašedesátiletý Baldwin byl letos v lednu obviněn z neúmyslného zabití. Stíhání druhé obviněné v případu pokračuje.
20. 4. 2023Aktualizováno21. 4. 2023, 05:40|

Soud zprostil Airbus a Air France obvinění z neúmyslného zabití kvůli havárii na lince z Ria do Paříže

Soud v Paříži v pondělí zprostil společnosti Air France a Airbus obvinění z neúmyslného zabití, kterému čelily kvůli havárii letadla na lince z Ria de Janeiro do Paříže v roce 2009. Při incidentu zemřelo 228 lidí. O rozhodnutí soudu informovaly agentury AFP a AP. Pokud došlo k pochybením, jejich spojitost s nehodou není jistá a nemohla být prokázána, uvedl podle AFP soudce.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 19:28|