TÉMA

Nemocnice Havlíčkův Brod

Nemocnice se kvůli epidemii zavírají pro návštěvy, nově i ta havlíčkobrodská

Na všech lůžkových odděleních v nemocnici v Havlíčkově Brodě začal ve středu platit zákaz návštěv. Nemocnice se tak rozhodla kvůli rapidnímu nárůstu chřipkových onemocnění. Rozhodnutí vedení zdravotnického zařízení platí až do odvolání. Kvůli nárůstu počtu lidí s respiračními onemocněními zakázala návštěvy už řada nemocnic po celém Česku. Vysoká nemocnost se už odráží i ve službách – chybějí řidiči nebo poštovní doručovatelé.
28. 12. 2022Aktualizováno28. 12. 2022, 19:22|

Nemocnice v Havlíčkově Brodě je zodpovědná za smrt pacientky, potvrdil soud

Odvolací soud potvrdil verdikt, podle nějž je Nemocnice Havlíčkův Brod zodpovědná za úmrtí pacientky. Žena byla v nemocnici na operaci žlučníku.
20. 9. 2022Aktualizováno20. 9. 2022, 15:01|

Povinné respirátory zavádějí jen některé nemocnice na vybraných odděleních. Většina zařízení jejich nošení doporučuje

Některá oddělení nemocnic už zavedla povinné nošení respirátorů ve svých vnitřních prostorách. Týká se to vybraných oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě, nemocnice v Havlíčkově Brodě nebo oblastní nemocnice v Mladé Boleslavi. Ochranu úst tam musí návštěvy nebo personál povinně nosit na vybraných klinikách. Další zařízení ochranu dýchacích cest doporučují. Omezení návštěv většina velkých nemocnic zatím nezavádí, potvrdila ČT oslovená zdravotnická zařízení.
28. 7. 2022Aktualizováno28. 7. 2022, 17:03|