TÉMA

Nemocnice Děčín

Vyhlídka na Děčínsku byla podle místostarosty přetížená, případ vyšetřuje policie

Kvůli pádu dětí z vyhlídky na Děčínsku policie zahájila trestní řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Z konstrukce se ve čtvrtek večer zřítilo osm dětí a mladistvý praktikant. U čtyř z nich bylo podezření na vážná zranění, u dalších na středně vážná. Plošina rozhledny byla podle místostarosty obce Libora Kunteho přetížená. Místo čtyř povolených na ní bylo nejméně patnáct lidí. Policie to zatím nepotvrdila. Jednalo se o děti z letního tábora Ranč Radana u obce Veselé. Majitelka ranče Petra Svejkovská sdělila, že nebude věc zatím komentovat.
4. 8. 2023Aktualizováno4. 8. 2023, 20:03|

V děčínské nemocnici se kvůli stavbě nového pavilonu nebude rok operovat

V děčínské nemocnici začala stavba nového pavilonu. To ale bude po dobu jednoho roku znamenat řadu omezení v chodu zdravotnického zařízení. Mimo provoz budou například operační sály. Chirurgické zákroky se tak přesunou do nemocnic v Rumburku a Litoměřicích, tam budou muset dojíždět pacienti i lékaři. Nemocnice v Děčíně je přitom za normálních okolností spádová zhruba pro sto tisíc obyvatel.
3. 1. 2023|

Roste zájem o vytápění z hlubinných vrtů. V Ústeckém kraji tak chtějí ohřívat celá města

Roste zájem o teplo z podzemí. Zatím bylo vytápění geotermální energií spíš okrajové kvůli vysokým počátečním nákladům. V Ústeckém kraji však nyní plánují hlubinné vrty třeba města i větší organizace.
4. 12. 2022|

Soud opět rozhodl o podmínce pro zdravotní sestru. Dle obžaloby vpíchla pacientovi injekci, po které ochrnul

Na dva měsíce vězení s ročním podmíněným odkladem odsoudil Okresní soud v Děčíně zdravotní sestru Kláru Pavlišovou (dříve Vtelenskou). Podle obžaloby vpíchla injekci pacientovi, který později ochrnul. Stejně děčínský soud rozhodl i před rokem, obžalovaná se tehdy na místě odvolala. Odvolací soud případ vrátil pro nedostatečné vypořádání se s důkazy. Rozsudek není pravomocný, žena se opět odvolala. Od začátku vinu odmítá.
19. 10. 2022|

Podařilo se nám lokalizovat požár v Českém Švýcarsku, oznámili hasiči

Hasiči v pondělí k 20:00 lokalizovali požár v Českém Švýcarsku a mají jej pod kontrolou. Informoval o tom generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček. Zásah hasičů v parku by tak mohl skončit v řádu dnů. V pondělí v Českém Švýcarsku zasahovalo asi tisíc hasičů včetně desítek speciálně vycvičených lezců, kteří se pohybují v těžko přístupném terénu. Děčínský úřad práce mezitím vyplatil třem lidem dávku mimořádné pomoci. Jednorázově mohou postižení dostat až 69 300 korun.
1. 8. 2022Aktualizováno1. 8. 2022, 23:31|

Model nenarozeného dítěte podle ultrazvuku nově tisknou v nemocnici v Děčíně

Zdravotní sestry v děčínské porodnici se učí pracovat s 3D tiskárnou; nastávajícím matkám nabízejí iModel ještě nenarozeného dítěte vytisknutý podle ultrazvuku. Mezi těhotnými je o začínající službu zájem.
16. 7. 2021|