TÉMA

Nemocnice Břeclav

Policisté vyšetřují příčiny nehody autobusů na D2, v nemocnicích zůstává část zraněných

Brněnské nemocnice měly po tragické pondělní srážce dvou autobusů na dálnici D2 u Brna v péči několik desítek pacientů. Postupně je propouští domů, hospitalizováno zůstává sedmnáct lidí. Při nehodě se zranilo 76 lidí, z toho 14 vážně. Všechny zraněné děti byly už v pondělí mimo ohrožení života, jedna žena podstoupila v pondělí večer operaci v brněnské fakultní nemocnici. Další pacient se podrobil operaci v Úrazové nemocnici v Brně.
18. 7. 2023Aktualizováno18. 7. 2023, 19:21|

Břeclavská nemocnice za 46 milionů opravila střechy, které loni poničilo krupobití

Nemocnice v Břeclavi v úterý dokončila rekonstrukci střech, které loni poškodilo krupobití předcházející tornádu. Celkové náklady byly 46 milionů korun, informoval ředitel špitálu Petr Baťka. Podle něj také do budov zatékalo, proto se maluje na všech odděleních zdravotnického zařízení. Zřizovatelem nemocnice je Jihomoravský kraj, který uhradil většinu nákladů.
1. 2. 2022|

Učitelé by při výuce na dálku neměli známkovat, radí resort. Zeman podpořil opatření proti koronaviru

Podle ministerstva školství by učitelé při současném on-line vyučování neměli využívat hodnocení jako formu nátlaku. Místo známkování by měli děti hodnotit slovně a dávat jim na výběr z různě obtížných úkolů. Při zadávání práce by měly školy zohledňovat časové možnosti rodin. V Lánech kvůli epidemii jednal poradní tým prezidenta Miloše Zemana, přizváni byli ministři vnitra a obrany Jan Hamáček (ČSSD) a Lubomír Metnar (za ANO) a policejní prezident Jan Švejdar. Na tiskové konferenci ministři uvedli, že prezident a jeho poradci podpořili opatření proti koronaviru.
4. 4. 2020Aktualizováno4. 4. 2020, 20:25|