TÉMA

Nebezpečná látka

Ryby v Odře nejspíš nezabila nebezpečná látka, ukazují dosavadní výsledky vyšetřování

Zhruba tunu ryb v řece Odře na česko-polském pomezí u Bohumína nejspíš minulý týden neotrávila nebezpečná látka. Podle České inspekce životního prostředí (ČIŽP) za úhyn může nedostatek kyslíku ve vodě. Podrobné laboratorní výsledky úřad zveřejní zřejmě až příští týden.
1. 8. 2023|

Reportéři ČT: Likvidace sudů s toxickými látkami je v nedohlednu. S nástupem jara riziko požáru roste

Na Mostecku už několik let tiká časovaná bomba v podobě stovek tun zrezivělých sudů s extrémně hořlavými látkami na skládce Celio. Tam přitom nikdy skončit neměly. I přesto, že uložení sudů dnes policie vyšetřuje jako obecné ohrožení, toxické sudy leží na skládce dál. Politici a úředníci se totiž nedokáží domluvit na tom, jak je zlikvidovat. S nastupujícím jarem navíc riziko vznícení sudů stoupá. Pro Reportéry ČT natáčel Ondřej Golis.
5. 4. 2023|

Část sudů se styrenem zatím zůstane na skládce Celio. Ministerstvo zamítlo odvolání Litvínova

Ministerstvo životního prostředí zamítlo odvolání města Litvínov proti rozhodnutí ponechat část sudů se styrenovými smolami na skládce Celio. Odvolání podalo město v lednu, starostka Kamila Bláhová (ANO) tehdy argumentovala tím, že jde v podstatě o legalizaci protiprávního jednání, protože nebezpečná látka se dostala na skládku při trestné činnosti. Zástupci města navíc podle ní nebyli přizváni jako účastníci řízení.
21. 2. 2023|