TÉMA

Mogadišu

Výbuchy bomb v Somálsku zabily nejméně sto lidí a další stovky zranily, uvedl prezident

Sobotní výbuchy dvou bomb v automobilech poblíž ministerstva školství v somálském Mogadišu zabily nejméně sto lidí. Uvedl to podle agentury Reuters somálský prezident Hassan Sheikh Mohamoud. Dodal, že zhruba tři sta lidí utrpělo zranění. Varoval, že počet obětí výbuchu by se mohl ještě zvýšit.
30. 10. 2022|

Somálské síly zneškodnily ozbrojence, kteří obsadili hotel v Mogadišu

Somálské ozbrojené složky po třiceti hodinách zneškodnily všechny útočníky z islámských milicí Šabáb, kteří v pátek obsadili hotel Hayat v Mogadišu. Podle nejnovějších údajů somálského ministerstva zdravotnictví v důsledku útoku zemřelo nejméně 21 civilistů a 117 lidí utrpělo zranění.
21. 8. 2022|

Útok na hotel v somálském Mogadišu má nejméně dvacet obětí

Nejméně dvacet lidí zahynulo při útoku na hotel Hayat v somálském Mogadišu, do něhož v pátek pronikli ozbrojenci. S odvoláním na policii a svědky to uvedla agentura AP. Na čtyřicet lidí utrpělo zranění. K útoku se přihlásily somálské islamistické milice Šabáb. Střelba byla slyšet od hotelu i v sobotu večer a zásahy bezpečnostních složek proti posledním ozbrojencům, kteří se ukrývají v budově, pokračovaly.
20. 8. 2022|

Somálské milice Šabáb zaútočily na základnu Africké unie, údaje o počtu zabitých vojáků se různí

Ozbrojenci ze somálské teroristické skupiny Šabáb pozabíjeli při úterním útoku v centru Somálska desítky vojáků z Burundi, tvrdí somálské bezpečnostní zdroje. Milice Šabáb ve svém prohlášení uvedly, že jejich lidé při útoku na základnu zabili 173 příslušníků mise Africké unie (AU). Armáda Burundi oznámila, že zabito bylo deset jejích příslušníků mírové mise, uvedla agentura Reuters.
4. 5. 2022Aktualizováno4. 5. 2022, 17:27|