TÉMA

Metaverse

Meta propustí třináct procent zaměstnanců. Problémy mají i další digitální firmy

Velké digitální firmy jsou v úzkých. Nejen v poslední době hojně skloňovaný Twitter, který nový vlastník Elon Musk radikálně zeštíhluje. Masivní propuštění oznámila společnost Meta se svou klíčovou filiálkou, tedy Facebookem. Firma propustí přes jedenáct tisíc lidí, tedy asi třináct procent zaměstnanců. Za vším je kolísání tržní hodnoty společností, které ještě donedávna výhradně rostly, a také pokles příjmů z reklamy i nejistota z budoucího směřování technologických gigantů.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 13:28|

Sofistikované fake news mohou v budoucnu zcela ovládnout naše mysli, upozorňuje datový analytik Vrabel

Žijeme v době informačního přesycení. Je stále těžší rozeznat pravdu od manipulace a lži. Podle zakladatele společnosti Semantic Visions Františka Vrabela za to mohou především sociální sítě v čele s Facebookem. „Pokud se jako společnost nebudeme účinně bránit, budeme zcela vytaženi z našeho reálného světa do světa deepfakes,“ varuje v publicistickém pořadu Bilance Vrabel. Nový díl s podtitulem (Ne)mocná média vysílá ČT1 v pondělí 10. ledna ve 21:55.
10. 1. 2022|

Facebook plánuje vytvořit virtuální vesmír. Další roky ho začnou vytvářet tisíce programátorů v Evropě

Americká technologická společnost Facebook oznámila, že v příštích pěti letech hodlá najmout deset tisíc lidí v zemích Evropské unie, kteří budou pracovat na vývoji konceptu „virtuálního vesmíru“ nazývaného Metaverse. Lidé by v něm mohli chodit nakupovat, pořádat schůzky nebo navštěvovat kulturní akce jako v reálném světě.
18. 10. 2021|